Saturday, February 28, 2009

România - ţara trădatorilor


Dealungul istoriei faptul care revine tot mai pregnant este o lunga lista de tradatori, devenita chiar o caracteristica genetica a acestui popor-roman. Nu spunem ca alte popoare nu au tradat, dar nu au adus arta macabra a tradarii pe culmile pe care au reusit sa o ridice cel 3 tari romanesti, avand in vedere ce au facut separate nu vedem cu adevarat rostul unirii lor. Prin unire s-a realizat un singur lucru cu adevarat: o si mai mare dezbinare la nivel de conducere a acestora.

Luat ca individ poporul roman este intr-o oarecare masura acceptabil, dar luat ca popor nu putem gasi ratiunea existentei lui. Tradarea incepe chiar din timpul dacilor, cand sa nu uitam romanii nu ar fi gasit niciodata tezaurul dac fara tradarea unuia dintre daci.

Aceleasi caracteristici tradatoare strabat ca un fir rosu istoria romanilor pana in epoca medievala cand cunostem un adevarat apogeu prin tradarile boierilor fata de toti domnitorii romani. Lipsa de loialitate a unui popor da nimicia caracterului acestuia.
Privind retrospectiv in istorie, putem spune ca existenta actuala a poporului roman este o consecinta dea dreptul hilara. Politica duplicitar damboviteana ceea ce se rezuma defapt prin cuvintele “primul care se apleaca noi il sarutam in cur” a ramas la fel si in ziua de azi.

Sa nu uitam ca doar acum cativa ani Romania a fost singura tara din zona care a permis folosirea aeroporturilor romanesti ca baza de plecare a avioanelor americane care bombardau Serbia, un prieten si un aliat al Romaniai de aproape 1000 de ani. Consecinta fiind ca am confirmat reputatia de oameni de nimic si tradatori pe care o avem de foarte mult timp. Acelasi lucru l-am facut si in al doilea razboi mondial: cand lucrurile mergeau bine ne-am aliat cu Germania, ca dupa cativa ani sa tradam cu nemernicie si aceasta alianta.

Consecintele acestei fapte fiind: stam rau cu sarbii ca vecini pentru americanii care sunt la mii de km si nu le prea pasa de noi si Germania astazi este forta economica conducatoare a Uniunii Europei, care fiti sigur ca nu a uitat miseleasca tradare romaneaca, iar ca dovada a fost ultima tara care a rectificat intrarea Romaniei in UE folosindu-si dreptul de veto impotriva intrarii Romaniei in uniune.

Si sa nu ne ascundem dupa degete, am fost singura tara din regiune care la nivel de guvern am boicotat cu tupeu embargoul impus Serbiei de “aliatii” nostrii americani.
Iar ca o incununare a “aprecierii” nostre in Europa priviti politica externa romaneasca din ziua de azi care promoveaza acelasi vesnic tip de pupincurism cu care acest popor s-a complacut dealungul unei istorii, in care se remarca cel mult 2 momente in care putem spune ca am avut o anumita verticalitate, respectiv anii de domniei ai lui Vlad Tepes (1456-1462) si conducerea maresalului Antonescu, un maresal care a avut verticalitatea sa ramana pana la sfarsit un aliat al Germaniei.
Intre aceste 2 evenimente exista un paralelism bizar prin faptul ca cei 2 oameni de stat au fost executati de proprii lor colaboratori, niste slugi gata sa sarute mana care loveste.

Concluzia ar fi: “romanii va tradeaza chiar si cand va aduc daruri!”

No comments:

Post a Comment