Studentii si elevii care copiaza sau se dedau altor trucuri pentru a-i fenta pe profesori tind foarte mult sa se inscrie in profilul caracteristic pentru psihopatia subclinica , o afectiune a personalitatii definita de un stil de viata dezordonat , manipulare , cinism si tendinte antisociale. Acesta este rezultatul unui studiu publicat de "American Psychological Association" ( Asociatia psihologica americana). Acesti invatacei problematici triseaza pentru ca li se pare ca au dreptul de a face asa ceva si nu pretuiesc in nici un fel normele morale.
Copiatul , o eterna problema pentru educatori , "a fost facilitat de noile tehnologii " , a declarat Delroy Paulhus , doctor in psihologie si conducator al studiului. "In acelasi timp , copiatul poate fi mai usor surprins, gratie faptului ca il putem detecta mai eficient." Intrucat este foarte greu sau chiar periculos sa incerci sa aduci pe calea cea buna o persoana psihopata , Paulhus recomanda ca ingradirea copiatului sa se faca prin alte metode.
Studentii care recunosc ca utilizeaza copiatul sau plagierea sunt caracterizati in mod major , in urma testelor de personalitate , de asa-zisa "triada intunecata" : psihopatie, machiavelism (cinism , amoralitate , tendinta de manipulare) si narcisism ( aroganta si autocentrare , cu pornirea de a crede ca totul li se cuvine) .Dintre cele 3 tipuri de personalitate , psihopatia este cea mai serios conectata de copiat.
Potrivit cercetarii, studentii sunt motivati sa triseze din trei cauze : incerca sa promoveze sau sa ia note mari intrucat cred ca li se cuvine indiferent de ce fac , nu le trece prin gand ca a copia este un lucru gresit sau nu le pasa ca recurg , printre altele , si la copiat.
"Stimulentele precum notele mari sau bursele par sa activeze lipsa de onestitate a acestor indivizi" , a specificat Delroy Paulhus . "Atingerea obiectivelor impartasite de cei mai multi elevi din colegii indica copiatul drept sursa directa a psihopatiei." Mai mult decat atat , principiile morale nu exista pentru psihopati , ei dispretuind normele sociale.
Autorii studiului atrag atentia ca psihopatii subclinici nu au totusi tendinta de a avea comportamentele extreme ale psihopatilor criminali. Cu toate acestea , chiar si la astfel de nivele , este aproape imposibil sau potential periculos sa negociezi acesti psihopati. Pentru a le pune piedici acestor copiatori innascuti, cercetatorii recomanda profesorilor sa foloseasca variante diferite pentru acelasi test , sa interzica telefoanele mobile si alte dispozitive electronice , sa le ceara elevilor sa creeze eseuri despre experiente personale si sa foloseasca software-uri de detectare a plagiatelor.
Copyright © godessdiana88@yahoo.com . 2010
Articole din acelasi domeniu in blogul "Diana , zeita dorintelor tale secrete" :
De ce suferim din dragoste - O explicatie stiintifica
De ce alcoolul te face sa vezi lumea mai frumoasa ?
Barbatii sufera mai mult in dragoste decat femeile ?
Wednesday, September 8, 2010
Cei care copiaza la scoala sunt psihopati ?
Labels:
comportament,
copiat,
personalitate,
psihologie,
psihopatie,
scoala,
studiu
Subscribe to:
Post Comments (Atom)
No comments:
Post a Comment