Wednesday, May 4, 2011

Barbatii spun "Te iubesc" inaintea femeilor ?

"Te iubesc !" Aceste doua cuvinte au puterea de a-ti schimba viata si a da un alt curs destinului tau .Cu toate acestea , in multe cupluri de indragostiti , curajoasa afirmatie a iubirii nu poate fi rostita intotdeuna cu o prea mare usurinta .

Un nou studiu pare a fi descoperit un lucru neasteptat si anume ca , atunci cand este vorba despre declararea dragostei , barbatii tind sa fie cei dintai care isi marturisesc sentimentele. Contrar credintei populare , femeile nu sunt prea grabite in a-si destainui iubirea , in ciuda faptului ca ele sunt considerate mult mai influentate de starea lor emotiva si intr-o mai mare masura doritoare de a se implica intr-o relatie de cuplu .
Potrivit studiului , ce va fi publicat in editia din iunie a publicatiei "Jurnalul de psihologie sociala si a personalitatii" ( Journal of Personality and Social Psychology) , doua treimi dintre cuplurile investigate au declarat ca partenerii masculini au spus "Te iubesc" cei dintai.
Chiar daca barbatii au pornirea de a-si pune pe tapet dragostea mai repede , cercetatorii atrag atentia ca ei , spre deosebire de femei , sunt guvernati de alte motive in a-si impartasi afectiunea .Urmasii lui Adam considera ca nu este nimic rau sa declare "Te iubesc" chiar si cu sase saptamani inainte de a auzi aceleasi cuvinte de la partenerele lor , chiar daca in acest timp nu a inceput o relatie sexuala.Pe de alta parte , femeile se bucura intr-o mai mare masura sa auda "Te iubesc" dupa ce a avut loc un contact sexual.

De exista aceasta diferenta intre cele doua sexe ?

Ei bine, se pare ca totul se datoreaza impulsurilor noastre biologice.Daca barbatii sunt programati de catre natura sa isi imprastie cat mai larg mostenirea genetica , femeile sunt conduse inconstient de dorinta de a selecta un mascul cat mai potrivit si mai dispus catre o legatura pe termen lung.
La inceputurile omenirii , supravietuirea in timpul sarcinii si ingrijirea in conditii sigure a unui copil nu erau deloc sarcini foarte usoare pentru fiicele Evei.O femeie sau o viitoare mama avea nevoie de un partener care sa o ajute sa sa isi hraneasca si protejeze copilul , asa ca isi alegea un barbat nu neaparat foarte aratos si puternic, cat unul parand in stare sa ii satisfaca cerintele materne.Barbatii, desigur , nu aveau de ce sa isi faca astfel de griji, ei dedandu-se fara nici o opreliste sexului cu cat mai multe femei.
Dupa mii de ani, aceste trasaturi continua , se pare, sa ne dicteze comportamentul social.Unii barbati din zilele noastre considera ca atunci cand dau glas , fara sinceritate, unor declaratii de dragoste , sunt mult mai aproape de a ajunge acolo unde isi doresc , adica la sex. In acelasi timp, femeile vad sexul drept o parte a unei mai largi perspective (incluzand fidelitatea si monogamia) , astfel incat ele prefera sa auda cele doua magice cuvinte dupa consumarea actului sexual.
Cu alte cuvinte , El isi ofera iubirea pentru ca vrea sa aiba parte de sex, iar Ea daruieste sexul intrucat isi doreste iubire.Din nefericire , aceste diferite asteptari si nevoi pot aduce o groaza de confuzie intr-o legatura de cuplu.Mai ales in prima faza a unei relatii , lucrurile se complica pentru ca femeile au tendinta de a folosi sexul ca un mijloc de a stabili un atasament reciproc si o conexiune stabila , in vreme ce, de cele mai multe ori, barbatii nu cauta altceva decat sa se bucure de o noapte de dezmat erotic. Daca relatia sexuala a avut loc , asta nu inseamna ca s-a instalat in mod automat o legatura temeinica , din acest motiv deschiderea catre un dialog autentic fiind foarte importanta inainte de a se ajunge in pat.
Asadar , in lipsa comunicarii reale , se poate ajunge intr-un cerc vicios in care barbatul are nevoie de sex pentru a se simti iubit , in timp ce femeia aspira dupa iubire mai inainte de a se ajunge la sex. Daca sexul nu intra in discutie , barbatul inceteaza sa isi arate afectiunea , determinand-o si mai mult pe femeie sa nu se ajunga intr-o faza intima a iubirii.

In concluzie , poate ca nu conteaza cine spune cel dintai "Te iubesc" , cat puterea si rabdarea de a a-ti marturisi cu sinceritate dragostea chiar astazi si in fiecare zi , fara incetare !


Copyright © godessdiana88@yahoo.com . 2011

Articole din acelasi domeniu in blogul "Diana , zeita dorintelor tale secrete" :

De ce baietilor nu le plac fetele rele ?

Dragostea la prima vedere in citate, aforisme, maxime

De cate feluri este dragostea ?

No comments:

Post a Comment