Monday, February 7, 2011

Moartea iti trezeste dorinta de face sex ? | Moartea , un afrodisiac ?

Ce efect poate avea apropierea iminenta sau amenintarea mortii asupra dorintei noastre de face dragoste ? Unul destul de intens , as zice ... Mi s-a povestit ca in zilele revolutiei din 1989 din Bucuresti, multi tineri aflati in bataia gloantelor au fost cuprinsi de o nestavilita sete sexuala .... O cercetare relevanta despre felul in care moartea devine un afrodisiac a fost initiata de catre un colectiv de oameni de stiinta , condus de catre Gurit Birnbaum , pornindu-se de la teoria confruntarii cu terorismul si de la cea a atasamentului .

In studiile legate de asa zisul "management al terorii" , s-a demonstrat ca oamenii raspund in fata riscului mortii prin afirmarea radacinilor lor culturale , prin respingerea ferma a opiniilor contrare credintelor lor sau prin intarirea respectului lor fata de sine. In acest context , efectul mortii asupra libidoului depinde de semnificatia pe care sexul o are asupra fiecarei persoane in parte.

Un studiu din Israel, cuprinzand 36 de femei si 40 de barbati , a determinat ca mai ales barbatii au inclinatia , sub influenta gandului mortii , sa se implice intr-o relatie sexuala intamplatoare sau de o noapte cu o femeie pe care abia au intalnit-o , de exemplu intr-un bar. Cercetatorii au presupus ca acest lucru are loc din cauza ca normele culturale ii fac pe barbati , intr-o mai mare masura decat pe femei, sa considere o "cucerire sexuala" drept un punct in plus la capitolul realizari personale.

Intr-o investigatie stiintifica asemanatoare , desfasurata in California , li s-a cerut la 163 de persoane sa isi imagineze o potentiala intalnire erotica de numai o noapte intr-un context romantic , dupa o cina la lumina lumanarilor si o conversatie relaxata. In acest caz , iminenta mortii a determinat atat barbatii cat si femeile sa renunte la barierele rationale ori morale si sa fie gata sa se angajeze intr-o partida sexuala. In acest fel, s-a reliefat ca simbolismul sexual poate schimba felul de a concepe o relatie sub influenta relatiei dintre gandurile morbide si dorinta sexuala.

Aceasta concluzie a fost intarita de un al treilea studiu, in care mintea a 89 de barbati si femei a fost indreptata catre ganduri legate de moarte si , apoi, spre dorinta de a intretine o relatie sexuala pur fizica, hedonista , sau una in care sexualitatea se impletea cu dragostea romantica . In cazul acesta , participantii la cercetare au fost insufletiti de o marita dorinta de a se angaja intr-un sex conjugat cu iubirea , decat a se deda unor contacte sexuale exclusiv fizice , fara suportul afectiunii. Se pare ca in fata iminentei mortii , unii oameni vor sa evadeze din natura lor "animala" sau instinctuala , si sa isi afirme fortele sentimentului.

O ultima investigatie a echipei lui Birnbaum a urmarit sa descopere felul in care se manifesta atasamentul dintr-o relatie de cuplu atunci cand oamenii sunt sub o influenta morbida. In aceast alternativa , gandul asupra mortii a provocat , in general , o amplificare a dorintei sexuale a celor implicati. O exceptie s-a constatat in cazul persoanelor caracterizate de un atasament de tip anxios , caracterizat printr-un comportament de "agatare" de un partener , determinat de o slaba incredere in sine. Ca urmare a gandurilor despre moarte , astfel de oameni tind sa fie cuprinsi de dorinta sexuala pentru a scapa de starea de nesiguranta dintr-o relatie de cuplu , facand dragoste cu un partener doar pentru a cimenta legatura lor cu acesta. Din contra , oamenii cu un tip de atasament de evitare (caracterizati prin distantare emotionala si o mare incredere in sine) au dovedit ca , sub impactul amenintarii mortii, sunt manati a face sex pentru a-si inalta propria lor parere despre sine. In cazul barbatilor, aceasta predispozitie se manifesta sub forma dorintei de a face sex ocazional , cu oricine se nimereste.

Daca ai afla ca maine este sfarsitul lumii , crezi ca lucrul asta iti va atata dorinta de a face dragoste ?


Copyright © godessdiana88@yahoo.com . 2011

Articole din acelasi domeniu in blogul "Diana , zeita dorintelor tale secrete" :

Moartea din vis | Interpretarea si semnificatia viselor

Dragostea si moartea.Citate, maxime, cugetari

Moartea. Aforisme , citate , maxime

No comments:

Post a Comment