Thursday, September 15, 2011

Inteligenta sexuala

Inteligenta sexuala ? Un concept absurd sau aberant pentru pudibonzii , ipocritii si conformistii din jurul nostru …De fapt , se spune ca sexul reprezinta al doilea nostru creier.Aproape toti ( in sinea nosra) apreciem sexualitatea intr-un mod foarte flexibil si suntem mereu pe punctul de a ne schimba parerile despre acest subiect adesea trecut sub tacere , dar atat de important pentru esenta fiintei noastre.Intotdeuna avem ceva de invatat ori de uitat despre sex.

Sexualitatea are darul de a ne diminua stresul , a ne armoniza relatiile de cuplu si a ne promova sanatatea fizica si mentala. Tocmai de aceea, ar trebui sa ne dedicam unei vieti sexuale cat mai implinitoare.
Problemele cu care ne putem confrunta in viata sexuala sunt extrem de variate, ele conducandu-ne uneori, nefericit , catre ariditatea senzuala de dupa nastere (ma refer, desigur, la femei) , la rutina , monotonie si chiar infidelitate.
Dragostea trupeasca ar trebui sa fie respectata la fel precum ne apreciem si ne ingrijim corpul .Tocmai de aceea, ar trebui sa nu neglijezi felul cum iti alegi un partener de cuplu .El / ea ar trebui sa te stimeze ca personalitate , sa iti respecte corpul , intimitatea si identitatea.In caz contrar , dragostea fizica nu ar avea cum sa iti aduca vreo satisfactie.

In timpul contactului sexual ar fi de recomandat sa iti constientizezi limbajul trupului si sa inveti cum se poate comunica reciproc prin mijlocirea interactiunii dintre corpuri :

- Atunci cand trupurile interactioneaza apar intotdeuna expresii ale fetei , pozitii , surasuri ori grimase ce sugereaza placerea ori neplacerea contopirii erotice.
- Echilibrul dintre organismul nostru intern si mintea noastra este pus in evidenta de comunicarile transparente ale trupului, de felul cum acesta stie sa isi transmita mesajele intr-un mod propriu , dar usor de inteles.

In acest sens , inteligenta sexuala inseamna o dimensiune umana ce trebuie a fi invatata , experimentata si impartasita cu cei care ne plac sau ne iubesc.Intr-o definitie cumva stiintifica, inteligenta sexuala reprezinta :

- Informatiile stiintifice pe care le detinem despre sexualitate.
- Cunoasterea propriei sexualitati prin intermediul gandurilor , emotiilor, sentimentelor , actiunilor si lucrurilor care ne plac ori displac vizavi de sex.
- Inteligenta de a interactiona social cu altii , folosindu-ne de atuurile sexualitatii nostre.

Pentru a intelege ce inseamna cu adevarat implinirea sexuala este de dorit sa fim strabatuti de o inteligenta atipica dar sanatoasa , sincera si afectiva , erotica si spirituala .
Inteligenta sexuala ori erotica se refera la capacitatea de a filtra atingerile sexuale intr-un fel de viata sanatos , creativ , imaginativ si interesant.Intr-o relatie sexuala ardenta , erotismul constitue o cautare constienta a placerii , aflata atat in slujba ta cat si a partenerului tau , fara a fi nevoie de un vadit ori explicit act sexual ori de un orgasm .
Pe masura ce acumulezi mai multe cunostiinte despre corpul tau , cu atat mai mult iti poti stimula curajul de a te simti bine cu partenerul tau.Adu-ti aminte ca inteligenta sexuala nu este , de obicei, un lucru innascut ci unul invatat .Ceea ce conteaza cu adevarat este sa stii cum sa cauti aventura fara a te aventura printre oameni promiscui si care nu te merita.


Copyright © godessdiana88. 2011

Articole din acelasi domeniu in blogul "Diana , zeita dorintelor tale secrete" :

La cine te gandesti atunci cand faci dragoste ?

Mitologia dragostei erotice

De ce femeilor le place sa se alinte dupa sex ?

No comments:

Post a Comment