Thursday, July 7, 2011

Cand spui Elena spui necazuri | Femeile frumoase si razboiul

Ce ii face pe barbati sa mearga la razboi ? Aurul ? Noile teritorii ? Razbunarea ? Ce ai spune daca toate acestea ar fi provocate numai de fata ademenitoare a unei femei sau chiar de picioarele ei sexy ? Ei bine, potrivit unui recent studiu publicat in "Personality and Social Psychology Bulletin" (Buletinul psihologiei sociale si a personalitatii) , tocmai acest ultim lucru ii face pe barbati sa isi incruciseze vorbele, sabiile sau obuzele cu prieteni deveniti dintr-o data adversari..Studiul intitulat "Femeia care lanseaza la apa o mie de vase de razboi - Asociatia dintre razboi si femei" , este o aluzie clara la Elena , mitologicul personaj care a dat nastere razboiului din Troia.Desi in aparenta aceasta Elena este doar un mit , ea pare a simboliza efectul pe care frumusetea unei femei il are asupra unui barbat si a predispozitiei lui de a se razboi.

In cadrul studiului s-a cercetat impactul pozelor unor femei atractive sau avand picioare sexy asupra comportamentului unor barbati cu inclinatii "razboinice".Unul dintre rezultate a aratat ca barbatii ar fi mult mai motivati sa mearga la razboi contra unor tari ostile daca ar avea in fata imaginea unei femei frumoase decat daca li s-ar explica ca motivul conflictului ar fi unul de natura economica. O alta concluzie a scos la iveala faptul ca barbatii pot sa localizeze un cuvant legat de razboi pe ecranul unui calculator mult mai repede si mai pregnant atunci cand este alaturat picioarelor ademenitoare ale unei femei decat in cazul cand este asociat cu un recunoscut simbol despre eroismul in razboi, precum steagul de lupta.Pe de alta parte, barbatii au parut sa nu simta nici o urma de entuziasm fata de razboi atunci au fost nevoiti sa vada pozele unor femei lipsite de atractivitate.

Teoria potrivit careia "femeia este intotdeuna de vina" are cateva posibile explicatii asociate cu inceperea razboaielor.In "Iliada" lui Homer , frumoasa Elena este responsabila de declansarea razboiului troian.Incepand cu povestea homerica , toti cei care au studiat istoria Greciei antice dar si a sursele razboaielor din epoca moderna au facut referire vrand-nevrand la Elena din Troia.

Potrivit rezultatelor studiului , inlauntrul biologiei barbatilor exista un cod care ii impulsioneaza sa isi asume riscuri foarte mari , inclusiv razboiul , pentru a intra in gratiile unei fete si a se desfata cu deliciile sexuale promise (constient / voit sau nu) de catre aceasta.In mod clar , satisfactia afectiva sau intelectuala oferita potential de catre o femeie nu inseamna un imbold indeajuns de puternic pentru barbati , mai ales ca ei , de obicei , nu reusesc sa cunoasca o femeie indeajuns din acest punct de vedere.Imagineaza-ti cate infruntari atroce ar fi putut fi evitate daca nu si-ar fi bagat coada dracusorul ascuns sub fata sau coapsele unei femei sexy ...

Sa spunem ca o femeie frumoasa poate da cu adevarat startul unui razboi, dar ce anume poate fi indeajuns de puternic pentru a opri ostilitatile dintre incapatanii barbati ? Poate ca raspunsul se gaseste in drama "Lisistrata" a lui Aristofan.Conform legendei , Lisistrata a fost o femei care si-a convins suratele sa nu mai faca sex cu partenerii lor pana cand acestia nu pun capat razboiului peloponezian .Ar trebui ca psihologii sa isi indrepte din nou privirea catre vechea literatura greceasca ? Oricum femeile par a fi stapane nu numai asupra razboiului ci si / mai ales a pacii.

Copyright © godessdiana88@yahoo.com . 2010

Articole din acelasi domeniu in blogul "Diana , zeita dorintelor tale secrete" :

Femeia alfa - O prada sau un pradator ?

De ce plang femeile dupa ce fac dragoste ?

Efectul “printesa” sau fite de pitipoance

No comments:

Post a Comment