Tuesday, July 12, 2011

Liliacul , pasarile si animalele - Fabula de Esop


Un mare razboi era pe cale sa inceapa intre regatul pasarilor si cel al animalelor.Atunci cand bataioasele vietuitoare au pornit sa se inroleze in cele doua armate , lilacul a cazut pe ganduri, nestiind carei ostiri sa i se alature.

Pasarile au trecut prin preajma casei sale si i-au strigat din vazduh : "Haide , vino cu noi ! " .Liliacul a ezitat putin , dar le-a raspuns : "Nu pot.Eu sunt un animal ".

Ceva mai tarziu, cateva animale au trecut pe sub locul unde isi avea salasul , au privit in sus catre el si l-au indemnat : "Vino cu noi".Din nou , liliacul a sovait o vreme , si apoi le-a spus :"Nu pot veni.Eu sunt o pasare ".

Din fericire, in ultimul moment , s-a semnat un tratat de pace si razboiul nu a mai avut loc , asa ca liliacul s-a dus la pasari , vrand sa se bucure alaturi de ele de fericitul eveniment.Suparate, pasarile au vrut sa se ia la harta cu el, iar liliacul a scapat ca prin minune , dand din aripi cat a putut de tare.
Cu inima inca tresaltand de teama, s-a indreptat catre regatul animalelor , dar a trebuit sa isi ia si de aici zborul fara nici un preget , pentru a nu fi sfasiat de manioasele fiare .
"Ah " , isi spuse liliacul , "acum imi dau seama " :

"Cel care nu este nici intr-un fel , nici intr-altul , nu are cum sa aiba prieteni."

Alte fabule de Esop pe blogul "povesti pentru copii" :

Un clopotel pentru pisica , fabula de Esop

Jupiter si maimuta , fabula de Esop

Furnica si omida (crisalida) , fabula de Esop

No comments:

Post a Comment