Wednesday, December 22, 2010

Legenda paianjenilor de Craciun

Daca ai fost fascinat vreodata de frumoasele ghirlande de Craciun si te-ai intrebat in ce fel au ajuns sa impodobeasca brazii minunatei sarbatori de iarna , ar trebui sa stii ca , potrivit unei vechi legende germane , ele au aparut in urma unui miracol infaptuit in noaptea din ajunul Craciunului.

Se spune ca , in urma cu mult timp , o gospodina era ocupata pana peste cap cu curatenia si pregatirea locuintei pentru cea mai frumoasa noapte a anului, noaptea in care copilul Iisus sosea sa isi aseze binecuvantarea asupra casei.Nici un fir de praf nu era trecut ce vederea ! Evitand sa aiba de a face cu ravna neostoita a femeii , paianjenii si-au parasit coltul confortabil din tavan si s-au refugiat in cel mai indeparat cotlon al podului.Odata cu lasarea serii , ei s-au furisat inapoi , in sufrageria locuintei si , spre marea lor mirare , au descoperit un brad ornat mirific cu podoabele Craciunului. Orbiti de luminile stralucitoare din incapere , paianjenii au vrut sa vada indeaproape acea minunatie , asa ca s-au catarat pe fiecare ramura si crenguta , admirand cu incantare toate micile obiecte vesel colorate raspandite printre acele verzi si inmiresmate. Din nefericire , ei si-au lasat insa urmele trecerii peste tot bradul , care a ramas acoperit cu o panza diafana si albicioasa.

Atunci cand copilul Iisus a intrat in casa pentru a o binecuvanta , a fost intristat de felul in care arata pomul de Craciun.El ii iubea pe micutii paianjeni , intrucat erau si ei creaturi ale Domnului , dar nu putea sa nu se gandeasca la dezamagirea ce ar fi cuprins-o pe gospodina care muncise din greu si impodobise bradul pentru a aduce bucurie micilor ei copii. Aflat in fata acestei dileme , Iisus a descoperit o solutie minunata. El a atins panzele de paianjen , iar acestea s-au prefacut pe data in ghirlande stralucitoare , sclipind in dulci tonuri aurii si argintii. La sosirea diminetii , femeia, sotul si copiii ei au ramas muti de uimire in fata privelistii bradului invaluit de ghirlande sclipind magic sub razele vesele ale soarelui.

Din acea zi , aceste ornamente incantatoare acopera pomii de Craciun din intreaga lume.Cei care stiu aceasta legenda le aduc multumiri micutelor insecte asezand la vedere sau la loc de cinste un paianjen auriu pe una din crengile bogate ale bradului.

Nota - Intr-o alta versiune a povestii , cel care a faptuit minunea transformarii panzelor de paianjeni in ghirlande este Weihnachtsmann , numit si Tatal Craciunlui sau Mos Craciun.


Copyright © godessdiana88@yahoo.com . 2010

Alte articole din acelasi domeniu in blogul "Diana , zeita dorintelor tale secrete:

Legenda bradului de Craciun

O legenda despre vasc

Simbolurile si semnificatiile Craciunului

No comments:

Post a Comment