Thursday, December 2, 2010

Oamenii frumosi procreeaza fete !

Doamnelor , domnitelor si domnisoarelor , stiinta va aduce astazi niste vesti proaste ! Potrivit doctorului Satoshi Kanazawa , psiholog evolutionist la Scoala londoneza de economie , barbatii sexy sunt pe cale de disparitie.Intr-un nou studiu , in care s-au cercetat date dintr-o perioada de 53 de ani , s-a concluzionat ca oamenii frumosi au tendinta de a concepe fete , astfel incat probabilitatea ca genele atractivitatii sa fie transmise baietilor este din ce in ce in mai scazuta !

Kanazawa , care sustinuse anterior ca barbatii infideli au un coeficient de inteligenta scazut , a urmarit evolutia a 17.000 de copii nascuti in Marea Britanie in anul 1958.La varsta de 7 ani , profesorii lor au apreciat gradul lor de atractivitate. Atunci cand au implinit 45 de ani , subiectii au fost chestionati asupra sexului urmasilor lor. Aceia dintre ei care fusesera apreciati anterior drept atractivi s-au dovedit a avea , in marea lor majoritate, fete , in timp ce aceia considerati neatractivi au declarat ca sunt , in genere , parintii unor baieti.

Kanazawa isi condimenteaza teoria cu inca o controversata idee evolutionista : intrucat parintii tind sa isi transmite cele mai folositoare gene , iar frumusetea fizica este mult mai de folos femeilor decat barbatilor , o mama frumoasa isi va transmite caracteristicile in special fetelor ei. In mod similar , cuplurile care nu sunt binecuvantate cu o inalta atractivitate , dar se remarca prin trasaturile fizice atletice , isi vor perpetua caracteristicile de forta si agresiune mai ales catre fii lor ...

Concluziile de mai sus nu sunt intru totul originale.Intr-un studiu anterior asupra a 2.000 de americani , s-a sugerat ca femeile evolueaza catre o mai mare atractivitate , intrucat cele mai frumoase dintre ele au mai multi copii aratosi decat media , o mare parte dintre acesti copii fiind fete. Asadar , conform acestei cercetari, motivul pentru care barbatii aratosi sunt in scadere s-ar datora faptului ca genele frumusetii se pierd mai curand atunci cand sunt transmise baietilor si nu fetelor.


Copyright © godessdiana88@yahoo.com . 2010

Articole din acelasi domeniu in blogul "Diana , zeita dorintelor tale secrete" :

Fiecare om isi are propria frumusete a destinului | O poveste cu talc

Femeile frumoase isi doresc barbati (aproape) perfecti

Zambetele tip C si U | Frumusetea si semnificatia surasului

No comments:

Post a Comment