Thursday, August 18, 2011

Cine este Mesia ?



In cel mai indepartat si mai inaccesibil varf de munte din lume , se inalta o modesta si totodata semeata manastire , asemanata de unii cu un cuib solitar de vulturi.Daca monahii erau extrem de piosi, simtind cumva o apropiere aproape fizica de Dumnezeu, ucenicii acceptati erau insufletiti de o mare nazuinta de a se infrupta din severele daruri ale dumnezeirii.Cantarile inaltate din mijlocul manastirii se prindeau de inimile oamenilor ca niste aripi de ingeri , indemnandu-i sa mediteze si sa isi gaseasca impacarea in rugaciuni.



Intr-o zi , insa , asa cum Adam si Eva au cazut prada ispitei din Eden , lucrurile au inceput sa se schimbe... Din ce in ce mai putini tineri se chinuiau sa ia drumul potecii abrupte ducand catre sfantul loc , tot mai putini oameni incercau sa isi gaseasca acolo impacarea sufleteasca.Calugarii au devenit , pe masura ce trecea timpul , tot mai tristi si mai lipsiti de sclipirea propavaduirii.In cele din urma, staretul , in cautare de sfat si indrumare , s-a hotarat sa apeleze la intelepciunea unui om sfant .



Inteleptul si binecuvantatul om a ascultat cu atentie pasurile staretului si a intrebat : " Oare nu cumva din cauza pacatelor , manastirea voastra a ajuns sa nu mai fie cautata de oameni ?"

"Daca avem vreo greseala , aceasta este cea a ignorantei " , i-a raspuns inalt veghietorul acelui loc.

"Pacatul ignorantei ?" , s-a mirat sfantul om ."De ce ati fi voi ignoranti ?"





Vestitul om al lui Dumnezeu s-a cufundat in meditatie si post , si , dupa cateva zile , a gasit solutia.El i-a zis abatelui : " Cu adevarat sunteti necunoscatori ! In mijlocul vostru, nestiut si ndezvaluit de nimic , se afla insusi Mesia ! El este insa deghizat in hainele si vorbele simple ale vietii voastre de calugari .. " Acestea fiind spuse, preacuviosul om s-a cufundat intr-o reflectie si rugaciune din care nu putea fi tulburat vreme de luni de zile ...



"Mesia ? " , s-a intrebat abatele."Cine dintre noi ar putea fi Mesia ? Sa fie calugarul bucatar , sau contabilul asezamantului nostru ? O fi clopotarul ori gradinarul ? "

"Cine sa fie ? Cine o fi oare ? Cu totii avem defecte , pacate si greseli.Nu trebuie , oare, sa fie Mesia perfect ? Dar , poate ca pacatele si greselile lui nu sunt , de fapt , decat o parte din felul sau de a se deghiza si a se ascunde de noi ... Cine sa fie ? Care o fi oare ?"





Staretul i-a adunat laolalta in biserica pe toti calugarii si le-a marturisit vorbele spuse de omul cel sfant.

"Unul dintre noi sa fie Mesia ? Nu se poate ! E imposibil !"

Persoana care le daduse aceasta sugestie era insa prea respectata pentru a i se pune la indoiala spusele ...

"Sa fie vecinul meu ? Mesia ? Probabil ca asa este .Dar cine ar putea fi ? Care dintre frati ? Cine dintre noi ? "





Fiecare dintre calugari putea fi Mesia , iar aceasta fiinta intrupata de Dumnezeu era cu siguranta acolo , intre zidurile manastirii. Neavand cum sa afle care dintre ei era Mesia , calugarii au inceput a se purta unul cu celalt cu un neasemuit respect ."Nu se stie de unde sare iepurele " , isi spuneau ei , "daca unul dintre noi este Mesia , trebuie sa ii arat cat de cuvincios si credincios sunt ".

Nu a trecut mult timp pana cand manastirea a devenit din nou un izvor de sfintenie si credinta aducatoare de bucurie.In curand, ucenicii si-au facut intr-un foarte mare numar aparitia la portile sfantului locas, si oameni din toata lumea s-au asezat in cozi nesfarsite , asteptand binecuvantarea sfintilor calugari.Inca o data , manastirea era strabatuta de spiritul iubirii.





Copyright © godessdiana88 . 2011



Articole din acelasi domeniu in blogul "Diana , zeita dorintelor tale secrete" :



Vreau sa il vad pe Dumnezeu !



Fereastra catre lume | O poveste cu talc



In cautarea lui Dumnezeu | O poveste cu talc

No comments:

Post a Comment