Saturday, August 6, 2011

Semnificatia numarului de flori dintr-un buchet

Numerele au avut intotdeuna un impact deosebit asupra lumii .Gandeste-te numai la ghinionistul 13 , la magicul 3 si la norocosul 7.Intelesul tainic al numerelor s-a transmis de la o generatie la alta , indiferent de influentele religioase sau sociale specifice.
Pe de alta parte , folosirea florilor, in special a trandafirilor , ca mesageri ai dragostei reprezinta o traditie veche de cateva secole.Pe masura ce complexitatea emotiilor si sentimentelor isi cerea exprimarea intr-o forma cat mai completa , oamenii au simtit nevoia de a adauga noi semnificatii florilor.Alegerea unei flori de o anumita culoare nu mai reusea sa exprime gandurile si simtamintele interioare , asa ca s-a recurs la numarul de flori dintr-un buchet ca mijloc de adaugare a unor noi mesaje , mai bogate in continut si mai clare.
In randurile de mai jos , ai ocazia de a descoperi ce reprezinta numarul de flori (trandafiri) dintr-un buchet in subtilul limbaj al simbolurilor florale.

- 1 floare = dragoste la prima vedere. O singura floare ori un unic trandafir , indiferent de culoare , sugereaza devotiunea focalizata catre persoana iubita : "Toata profunda mea afectiune se concentreaza asupra ta ".De asemeni , un singur trandafir daruit dupa cativa ani de dragoste , poarta mesajul "Continui sa te iubesc ".
- 2 flori = sentimente reciproce sau dragoste reciproca.Mai ales daca sunt de culoare rosie , doua flori vorbesc despre doi oameni care se iubesc cu adevarat si formeaza impreuna o mica , fericita si exclusivista lume .
- 3 flori = o declaratie de dragoste.Adeseori , trei flori reusesc sa transmita fara vorbe magicele si simplele cuvinte "Te iubesc ".Reprezentand cuplul si dragostea impartasita , buchetul din 3 trandafiri este cadou consacrat la aniversarea unei luni de la inceperea unei relatii de cuplu.
- 5 flori . Cinci flori intr-un buchet semnifica "Te iubesc foarte mult ".Un buchet alcatuit din 5 trandafiri poate marturisi despre o dragoste ce merge dincolo de taramurile imaginabilului.
- Numarul 6 poate fi comparat cu un strigat cerand atentie , exprimand nevoia de a fi iubit si mangaiat.Cele sase flori ale unui buchet par a glasui : "Te iubesc , mi-e dor de tine, iti simt lipsa".
- 7 flori = nebunia in dragoste.Sapte flori dintr-un buchet echivaleaza cu mesajul "Sunt nebun dupa tine !"
- 9 flori sau un buchet din noua flori semnaleaza o dragoste de mare durata, sau chiar nepieritoare.Un buchet format din 9 trandafiri pare a exprima "Vom fi impreuna pentru totdeuna !"
- 10 flori flori intr-un buchet = "Iubitul perfect / iubita perfecta" sau o "dragoste perfecta".
- 11 flori sau un buchet de unsprezece flori = "sunt admiratorul tau / admiratoarea ta".
- 12 flori ori ori douasprezece flori dintr-un buchet = Inima langa inima".Un buchet de trandafiri alcatuit din 12 flori poate transmite masajul "Fii a mea !"
- 13 flori = "Prieteni pentru totdeuna".Totodata , un buchet cu treisprezece flori poate indica ca un admirator secret asteapta sa fie descoperit.
- 15 flori sau un buchet format din cincisprezece flori = "Te rog , iarta-ma " sau "Imi pare rau (cu adevarat) !"
- 20 de flori ori un buchet din douazeci de flori = "Te iubesc pentru totdeuna".De asemeni, un buchet de 20 de trandafiri semnifica : "Sentimentele mele pentru tine sunt cu adevarat sincere !"
- 21 de flori sau un buchet compus din douazecisiuna de flori = "Te iubesc din toata inima !" 21 de trandafiri dintr-un buchet pot marturisi si : "Imi dedic intreaga viata tie !"
- 22 de flori ori un buchet din douazecisidoua de flori = "Dragoste reciproca".
- 24 de flori = "Esti mereu in mintea mea !".Cele douazecisipatru de flori ale buchetului simbolizeaza cele 24 de ore ale unei zile , sugerandu-se ca gandurile catre cel iubit sunt prezente in fiecare ora a fiecarei zile.
- Un buchet din 25 de trandafiri este foarte potrivit pentru transmiterea unui mesaj de felicitare.
- 36 de flori = "Apartin tie !" Totodata , 36 sau 3 duzini de trandafiri transmit cuvintele :'Sunt indragostit de tine din cap pana la calcaie !".
- 40 de flori = "Dragostea mea este sincera !"
- 44 de flori = "Iti jur o constanta si neschimbatoare iubire".
- 50 de flori semnifica o dragoste care s-a maturizat ori s-a parguit , in care nu este loc pentru nici un regret.
- 99 de flori = "Te voi iubi pana la moarte !"
- 100 de flori = "Iti sunt devotat intru totul !" Un buchet de o suta de flori vorbeste despre o uniune fericita a doua suflete iubitoare pana la moarte sau vreme de o suta de ani.
- 101 de flori = "Vrei sa te casatoresti cu mine ?" .De asemeni, un buchet de 101 de trandafiri sugereaza mesajul :"Esti singura / unica mea dragoste !"
- Potrivit unor alte interpretari, un numar de 108 flori sau trandafiri ar exprima de fapt o cererea in casatorie .
- 111 flori = Dragoste de cursa lunga.
- 365 de flori = "Te iubesc in fiecare zi !"
- 999 de flori = "Dragoste eterna !"
- 1001 de flori = "Dragoste fara sfarsit !"


Copyright © godessdiana88@. 2011

Articole asemanatoare din blogul "Diana , zeita dorintelor tale secrete" :

Legendele si miturile florilor

Florile in citate, aforisme, maxime

Aniversarea casatoriei – Cadouri si simboluri

Horoscopul / Zodiacul florilor | Floarea care iti corespunde in zodiacul floral

No comments:

Post a Comment