Thursday, March 24, 2011

De ce strigam atunci cand suntem furiosi ? | O poveste cu talc

Unui sfant hindus , ajuns pe malurile Gangelui pentru a face o baie rituala , i-a fost dat sa vada mai multi membri ai unei familii care strigau unii la altii. El s-a intors spre discipolii sai si i-a intrebat : "De ce oamenii cuprinsi de manie tipa unul la celalalt ? "

Adeptii sai s-au gandit o vreme si, in cele din urma , unul dintre ei a indraznit sa raspunda : "Pentru ca isi pierd calmul , maestre !"
"Bine , dar de ce trebuie sa strige pentru a-si spune pasurile ? Atunci cand cineva este chiar langa tine, poti sa ii spui ceea ce iti doresti fara a ridica vocea " , a spus omul cel sfant.

Discipolii s-au sfatuit indelung , dar nici una din ideile unora dintre ei nu i-a multumit pe ceilalti.
In cele din urma, maestrul le-a explicat : " Atunci cand doi oameni sunt maniosi unul fata de celalalt , intre inimile lor se aseza o mare distanta. Cu cat devin mai nervosi, cu atat mai tare trebuie sa strige unul la celalalt pentrua-si face auzite cuvintele , pentru ca ii desparte o distanta din ce in ce mai mare .Ce se intampla, insa, in cazul cand doi oameni se iubesc ? Ei nu au nevoie sa tipe pentru a se face intelesi , intrucat inimile lor sunt foarte apropiate. Distanta dintre ei este foarte mica sau aproape inexistenta."


Sfantul hindus si-a cercetat cu privirea adeptii , apoi a continuat : " Asadar , de fiecare data cand nu sunteti de acord , nu lasati ca inimile voastre sa indeparteze una de cealalta. Nu rostiti vorbe ce va pot separa pentru ca , intr-o zi, a-ti putea descoperi ca distanta dintre voi este asa de mare incat nu mai exista nici o cale de a va regasi. In acest fel, de exemplu, au loc divorturile."


Copyright © godessdiana88@yahoo.com . 2010

Articole din acelasi domeniu in blogul "Diana , zeita dorintelor tale secrete" :

Sa mori ca un inger | O poveste cu talc

Un altfel de Sisif | O poveste cu talc

Casa cu fereastre de aur | O poveste cu talc

No comments:

Post a Comment