Friday, March 18, 2011

Femeile sunt masochiste in dragoste ?

Un studiu al Universitatii din Virginia , publicat recent in "Journal of Psychological Science" , a ajuns la o concluzie controversata : cel putin in prima etapa a unei relatii amoroase, femeile adora sa se tortureze pe ele insele. Cercetarea sugereaza ca o femeie este cu atat mai mult atrasa de un barbat cu cat este mai nesigura despre cat de mult (sau putin) o place acesta , si ajunge astfel sa se gandeasca aproape tot timpul la el , ajungand in pragul unei obsesii.

La studiu au participat 47 de femei cu studii medii avand conturi active pe Facebook , impartite in trei grupuri , carora li s-au aratat profilurile fictive a patru barbati .Femeilor din primul grup li s-a spus ca cei patru le-au vizitat profilul si ca le-a placut foarte mult ceea ce au vazut.Femeile din al doilea grup au fost informate ca barbatii respectivi au avut o apreciere medie despre ele , iar cele din al treilea grup nu au stiut deloc in ce masura sunt placute de catre cei patru "pretendenti".Asemenea unui masochist , care gaseste placerea in durere , femeile din ultimul grup au considerat in cel mai inalt grad ca acei barbatii fictivi sunt atractivi .

Cu toti avem prietene usor naive , romantice iremediabile , care nu sunt de acord in nici un caz cu strategiile si jocurile seductiei si dragostei.O astfel de prietena ar incerca probabil sa conteste rezultatele studiului de mai sus , dar sinceritatea ei dezarmanta nu ar face decat sa ii reconfirme inocenta si iluzionarea in care se complace.Ne place sa credem ca modernitatea ne-a adus , ca femei , pe o noua treapta de evolutie si ca vechile cai ale dragostei nu mai sunt aplicabile in prezent , dar adevarul este ca atunci cand nu ii lasam pe oameni sa afle in ce fel si daca suntem atrasi de ei sau nu , acest lucru ii face adesea sa se gandeasca mai mult la noi si , in acest fel, sa le creasca interesul fata de persoana noastra.

Le place cu adevarat femeilor sa se lase prada unui chin provocat chiar de ele ? Este vorba despre o trasatura psihologica tipic feminina sau despre placerea vanatorii, care se intensifica atunci cand nu stii cat de pretioasa poate fi prada ? Astept cu interes opiniile voastre .


Copyright © godessdiana88@yahoo.com . 2011

Articole pe aceeasi tema din blogul "Diana , zeita dorintelor tale secrete" :

Cum te desparti de un iubit sau un prieten ?

Cum stii ca o femeie te place ? | Semne ca o femeie este atrasa de tine

Sarutul cu ochii deschisi sau inchisi

No comments:

Post a Comment