Monday, April 4, 2011

Tot ce ni se intampla este spre binele nostru | O poveste cu talc

A fost odata un sfetnic al unui rege , care avea obiceiul de a spune cu orice prilej ca tot ce se intampla fiecarui om nu este decat spre binele lui. Intr-o zi, regele s-a ranit la un deget in timp ce incerca sa taie o trestie de zahar.Vazand sangele ce tasnea din degetul suveranului sau, sfetnicul a zis ca de obicei : " Dumnezeu face orice lucru spre binele nostru".Cuprins de manie, regele a strigat :"Ma vezi cat sufar din cauza ranii mele si imi spui ca Dumnezeu oranduieste totul spre binele meu ? M-am saturat de filozofia ta ! In asa fel ma consolezi tu ? Cum poate acest lucru sa fie bun pentru mine daca ma face sa ma zvarcolesc de durere ?" Fara mai sta pe ganduri , Regele l-a trimis pe curtean la inchisoare. Cu toate acestea, sfetnicul a declarat cu voce tare : "Chiar si aceasta sentinta este spre binele meu !"

Cateva zile mai tarziu , regele a plecat de unul singur la vanatoare intr-o padure.In timp ce se odihnea sub un copac , a fost capturat de un trib avandau-si salasul in adancimile codrului .Cu mainile si picioarele legate fedeles, el a fost purtat pana in satul tribului .Inspaimantat , regele a intrebat :"Ce aveti de gand sa faceti cu mine ?" Unul dintre oamenii care il rapisera i-a raspuns : " Vei fi jertfit pe altarul zeitei noastre , Kali.Potrivit obiceiului , ii daruim un sacrificiu uman in fiecare an.Ei bine, suntem chiar in acea vreme a anului cand trebuie sa ii aducem jertfa si am avut norocul sa dam peste tine." Plin de sine , regele a replicat :"Eliberati-ma pe data.Eu sunt regele acestor meleaguri si nu ma puteti sacrifica ca pe un om de rand."Omul a izbucnit in hohote de ras si a zis :" Suntem foarte multumiti ca in acest an vom oferi zeitei noastre o jertfa unica si nobila .Kali va satisfacuta de un asemenea ales dar."

Barbatii din trib l-au adus pe rege in fata unui inspaimantor altar.Cu cateva clipe inainte de a i se taia capul prizonierului , preotul a observat degetul bandajat al acestuia si a poruncit sa i se desfaca fasa . Cand a observat despre ce era vorba, preotul a decis : "Acest om nu este demn de a fi jertfit zeitei noastre.Nici un om cu vreun defect al trupului nu este potrivit pentru sacrificiu.Eliberati-l !"

Regele si-a adus aminte despre cuvintele pronuntate de curteanul sau atunci cand se taiase la deget : " Dumnezeu face orice lucru spre binele nostru".El si-a dat seama ca numai si numai rana de la deget il salvase de la moarte. S-a grabit sa ajunga acasa si a cerut pe data sa ii fie eliberat sfetnicul.Odata ajuns in fata lui, regele i-a spus :"Imi cer iertare pentru modul pripit si crud in care te-am tratat." Sfetnicul i-a raspuns :" Maiestatea ta ! Nu ai facut nici un rau ! Nu am nimic a-ti ierta." Plin de curiozitate, regele i-a pus o intrebare :" De ce ai zis ca este catre binele tau sa mergi la inchisoare ?" Curteanul i-a explicat :" Daca nu as fi fost inchis , probabil ca te-as fi insotit la vanatoare si, desigur, salbaticii m-ar fi gasit pe mine potrivit pentru a fi sacrificat zeitei lor. Asadar , precum vezi, Dumnezeu face orice lucru spre binele nostru."


Copyright © godessdiana88@yahoo.com . 2010

Articole din acelasi domeniu in blogul "Diana , zeita dorintelor tale secrete" :

Fiecare om isi poarta propria-i cruce | O poveste cu talc

Semintele imparatului | O poveste cu talc

O clisma pentru imparat | O poveste cu talc

No comments:

Post a Comment