Friday, April 15, 2011

Vrei sa zbori sau sa fii invizibil ? | Un mic test psihologic

Ce poate sa spuna despre tine raspunsul spontan la o simpla si copilareasca intrebare ? Adeseori, ne complicam si cautam cai prea sofisticate pentru a afla cine suntem cu adevarat sau ce se ascunde in spatele aparentelor oamenilor de langa noi.

O astfel de (aparent) naiva intrebare poate fi :
"Daca s-ar intampla, ipotetic, sa poti alege intre a avea puterea de a zbura sau capacitatea de a fi invizibil, ce anume ai prefera si de ce ?"

Asa cum spuneam , la prima vedere , aceasta intrebare poate pare inocenta si total inofensiva , dar raspunsul poate releva daca cineva aspira catre o libertate fara nici un fel de ingradire (zborul) sau isi doreste sa aiba iscusinta si viclenia de a vedea fara a fi vazut si a putea profita , eventual , de lucrul acesta (invizibilitatea).
Prin asezarea in fata a optiunii dintre "zbor" si "invizibilitate" poti descoperi multe despre visurile dar si temerile unei persoane, despre sperantele si zonele ei vulnerabile. Desi acest test un este unul intru totul stiintific / psihologic , el poate sa iti destainuie multe despre oamenii din jurul tau ...

Sa spuneam ca pui aceasta intrebare unei persoane dispuse sa iti raspunda in mod sincer , dornice sa intre in acest joc al fanteziei ... De obicei, reactia celui intrebat trece prin 5 etape specifice :

- Reactia spontana .Aproape oricine face o prima alegere instantanee , fara a sta prea mult pe ganduri.De cele mai multe ori, este aleasa varianta invizibilitatii.

- Motivarea rationala . In a doua faza , o persoana incearca sa justifice alegerea facuta , dand exemple despre ce anume ar face daca ar fi inzestrata cu una dintre cele doua superputeri. In cazul invizibilitatii, ar putea fi vorba despre : filme vazute gratis , deliciul privirii unor femei goale , in timp ce fac dus (in cazul baietilor, desigur) , intrarea in niste locuri selecte si exclusiviste , etc.

- Indoiala "filozofica". In a treia etapa , oamenii incep sa aiba indoieli despre optiunea lor si incep sa se intrebe care sunt dezavantajele acesteia.

- Autoacuzarea. In acest stadiu , este posibil sa apara mustrari de constiinta , de exemplu ingrijorarea ca "invizibilitatea" ar putea duce catre o cale negativa a vietii , prin dezvoltarea unor perversiuni sau unei gandiri indecente.

- Acceptarea. Aceasta faza poate fi caracterizata de o declaratie precum :"Da, in mod sigur as alege zborul liber si neingradit !"In acest caz , pot apare cateva interpretari :

Cel ce vrea sa zboare este un "erou", un om gata de a face sacrificii pentru un ideal , iar acela care isi doreste sa fie invizibil tinde sa intinda capcane celor din preajma si , ca atare , nu te poti increde el.
Oamenii care aleg sa zboare sunt , de obicei, foarte deschisi ; cei care vor sa fie prezenti dar nevazuti au tendinta de a-si ascunde intentiile.
Persoanele sirete opteaza pentru invizibilitate, cele sincere aleg zborul.

Incearca acest mic test cu amicii sau oamenii din preajma ta si nu vei avea de ce sa fii dezamagit !

Copyright © godessdiana88@yahoo.com . 2011

Articole din acelasi domeniu in blogul "Diana , zeita dorintelor tale secrete" :

Demascarea mincinosilor - Semne ca cineva te minte

Cum iti dai seama ca cineva este atras de tine ?

4 semne ca prietenul / iubitul iti ascunde ceva

No comments:

Post a Comment