Thursday, January 6, 2011

Barbatii , atrasi de femeile respinse sau vulnerabile in dragoste

Caile intortocheate si nepravazute ale dragostei pot fi explicate dar nu si intelese prin prisma stiintei sau psihologiei.Acesta este cazul unui nou studiu al Universitatii din Michigan , care a ajuns la concluzia ca barbatii prefera mai curand femeile respinse decat pe cele care si-au respins partenerul in ultima lor relatie de cuplu.

Femeile , pe de alta parte , pun un mare pret pe indrazneala partenerului si par a fi atrase in special de barbatii care au dat papucii ultimei lor iubite. Iata ce a declarat conducatoarea studiului , Christine Stanik : " Singurul lucru pe care il pot specula este ca un barbat ce initiaza o despartire se conformeaza ideii de dominanta , care este inerenta rolului lui de gen sexual , dar atunci cand o femeie face acelasi lucru ... barbatii o pot considera prea pretentioasa sau cu nasul pe sus."

Potrivit aceluiasi studiu, barbatii nu sunt deloc deranjati de faptul ca o femeie a fost parasita mai ales atunci cand nu se gandesc la nimic altceva decat la o simpla relatie sexuala. Totodata, femeile par a pune mai mult in cumpana comportamentul dintr-o relatie anterioara a unui eventual partener, mai ales in cazul cand este vorba despre legaturi ce se intrevad a decurge pe termen lung.

Ma intreb , totusi, daca nu cumva femeile pun la mare pret un mascul "dur" conformandu-se mai curand mitului "imblanzirii" unui barbat , o tema ce o pot intalni cu usurinta in aproape orice roman de dragoste de tip B , in majoritatea telenovelelor si intr-o mare parte din tabloide ? In acelasi timp , nu este oare mai plauzibil plauzibil ca barbatii sa fie atrasi de femei nefericite in dragoste tocmai datorita temerii si arogantei lor masculine de a nu fi parasiti ?

Copyright © godessdiana88@yahoo.com . 2011

Articole din acelasi domeniu in blogul "Diana , zeita dorintelor tale secrete" :

5 secrete pe care sa nu le dezvalui iubitului

Secretele si tabuurile barbatilor | Ce nu trebuie sa stie femeile ?

Semnificatia replicilor de despartire ale femeilor

Psihologia barbatului in dragoste si viata de cuplu

No comments:

Post a Comment