Monday, January 31, 2011

Barbatii , ingaduitori fata de femeile ce-i inseala cu alte femei

"Dragostea este un joc in care intotdeuna unul dintre parteneri il inseala pe celalalt " , ne invata , fara echivoc , Balzac. Se pare ca exista , totusi, diverse grade ale infidelitatii , unele mai pardonabile decat altele. Un studiu recent al Universitatii din Texas a investigat tocmai acest lucru , dar si diferitele perspective ale femeilor si barbatilor in privinta lipsei de loialitate in relatia de cuplu.

Vestea cea mai interesanta (si mai delicioasa , as zice eu) pe care ne-o aduce aceasta cercetare este ca barbatii (in proportie de 50 %) sunt inclinati sa isi ierte partenerele daca ele ii inseala cu o alta femeie.Adica , atat timp cat iubita lor face dragoste cu cineva care nu poseda acel instrument anatomic care ii face atat de mandri dar si nesiguri , infidelitatea nu pare a fi tocmai o infidelitate , ci un joc ispititor care , eventual , le poate chiar creste apetitul sexual.

Pe de alta parte, in situatia inversa, in care barbatii le inseala pe femei cu un alt barbat , fiicele Evei ( intr-un procent de 78 %) nu sunt deloc dispuse sa treaca cu vederea peste acest "incident erotic".

Conform celorlalte rezultate ale cercetarii , 22 % dintre barbati ar continua relatia lor cu o partenera care i-a "tradat" cu un alt barbat , si 21 % din femei si-ar ierta partenerii atunci cand acestia le-au fost necredinciosi cu o alta femeie.

Studiul , publicat in jurnalul "Personality and Individual Differences" (Personalitatea si diferentele individuale) a cuprins 718 studenti care au trebuit sa raspunda la un chestionar despre infidelitate.Participantilor li s-a cerut sa isi imagineze ca sunt intr-o relatie de cuplu pe termen lung si sa mentioneze in ce fel ar reactiona fata de diferite situatii in care partenerii lor le-ar fi necredinciosi.

Potrivit concluziilor studiului , dincolo de modul particular in care are loc un act de infidelitate , barbatii au , totusi, o tendinta mai mare decat femeile de a pune capat unei relatii atunci descopera ca au fost inselati.

Sursa : Reuters

Copyright © godessdiana88@yahoo.com . 2011

Articole din acelasi domeniu in blogul "Diana , zeita dorintelor tale secrete" :

Barbatii infideli si tehnicile lor de agatat femei

Cum se razbuna femeile pe barbatii necredinciosi

Dragostea si minciuna.Aforisme , citate, maxime

No comments:

Post a Comment