Saturday, January 8, 2011

Lacrimile femeilor taie pofta de sex a barbatilor

"Imi doresc sa plang de mai multe ori in viata. Plansul este singurul avantaj pe care femeile il au fata de barbati " ... O marturisire a scriitoarei Jean Rhys , ce pare a fi confirmata si chiar potentata de un nou studiu al cercetatorilor israelieni.

Potrivit cercetarilor intreprinse la Institutul de stiinte Weizmann si spitalul Wolfson de langa Tel Aviv , lacrimile femeilor joaca un rol aparte in limbajul nonverbal , ele eliberand o substanta chimica ce provoaca scaderea a apetitului sexual al barbatilor prin micsorarea nivelului de testosteron al acestora.

Barbatii care au luat parte la studiu au trebuit , vrand-nevrand, sa 'adulmece" lacrimile femeilor , declansate de diverse filme dramatice sau triste. Oamenii de stiinta se asteptau ca apa data la soricei sa mareasca simtul de empatie al barbatilor, dar , in schimb , s-a constatat ca urmasii lui Adam prezentau un tip diferit de reactii.Pulsul lor , ritmul respirator , testosteronul salivar si activitatea creierului au indicat o notabila scadere a dorintei lor sexuale.

Semnalul chimic transmis de lacrimile femeilor pare a spune "Hei , lasa-ma in pace , nu sunt interesata ! " Potrivit lui Noam Sobel, conducatorul studiului , " Comunicarea reprezinta elementul cheie al supravietuirii.Fiintele umane, asemeni mamiferelor , folosesc mirosul ca o cale de comunicare. Este foarte eficient sa ai la indemana un semnal chimic care sa poata transmita ce iti doresti sau nu intr-o situatie sexuala".

Aceasta descoperire are posibilitatea de a fi folosita dincolo de domeniul sexual , cercetatorii sperand ca le-ar putea fi de ajutor in punerea la punct a unei noi metode de tratare a cancerului. "Exista mai multe boli ce pot fi tratate prin micsorarea nivelului de testosteron , cea mai importanta dintre ele fiind cancerul de prostata", a precizat profesorul Sobel.

Copyright © godessdiana88@yahoo.com . 2011

Articole din acelasi domeniu in blogul "Diana , zeita dorintelor tale secrete" :

De ce plang femeile ? - O legenda

De ce plang femeile dupa ce fac dragoste ?

De ce te simti bine dupa ce plangi ? | Lacrimile si sanatatea

No comments:

Post a Comment