Sunday, November 14, 2010

Banii din vis | Interpretarea si semnificatia viselor

Din punct de vedere psihologic, visele despre bani iti anunta ca succesul si prosperitatea sunt pe cale de a deveni realitate. Banii reprezinta incredere in sine, pretuirea propriei fiinte , succes sau valoare.Lipsa banilor din vis indica sentimentul inexistentei unor capacitati sau abilitati necesare pentru atingerea unui tel.Un vis despre acapararea banilor sugereaza egosim, iar unul referitor la daruirea de bani indica generozitate.
Intr-o interpretare alternativa , banii din vis se refera la atitudinea ta fata de dragoste si viata amoroasa.Banii sunt un simbol comun al sexualitatii si puterii.

Din perspective mistica , se considera drept un semn de noroc visul in care gasesti sau primesti bani .Potrivit unei superstitii, atunci cand visezi ca ai gasit niste bani ti se prevesteste o nastere.

In viata reala , de veghe, banii sunt asociati cu o larga varietate de beneficii , dar si cu vinderea sufletului catre diavol. La origine sau la modul propriu de a-i interpreta , banii reprezinta ceva neutru , niste obiecte cu nimic mai importante decat boabele de grau .Ceea ce ne poate indrepta catre rau , in morala crestina si in prejudecata sociala, este capacitatea banilor de a ne ispiti catre lucruri interzise sau reprobabile.Asadar , banii care iti apar in vise nu semnifica neaparat ceva malefic , ci o vasta gama de idealuri si aspiratii care ne insufletesc in viata de zi cu zi …

Banii din vis , o oglinda a realitatii

Banii din vis se leaga , de obicei, de problemele financiare din viata cotidiana. Daca cineva se confrunta cu saracia sau cu dificultati financiare, visele despre bani nu fac altceva decat sa sublinieze nevoia de a-i avea in lumea reala.
Dintr-o perspectiva asemanatoare, oamenii cu o situatie financiara stabila isi pot dezvalui in vis teama de a nu a-si pierde situatia si siguranta conferita de catre bani.
Energia pusa in slujba sinelui este o indicatia a valorii sinelui. Ca atare, visele despre bani simbolizeaza sentimente de incredere sau sau neincredere fata de propria valoare a unui om. Visul despre bogatie marturiseste , de obicei, despre un inalt grad de satisfactie fata de viata si impresia de mare valoare a sinelui. Visatorul se simte bogat atat in lumea din afara , cat si in cea interioara.
Un vis despre saracie indica contrariul si poate sugera aparitia unei depresii. Cel care viseaza despre lipsa banilor are probleme in a se autoaprecia , iar visul respectiv simbolizeaza o deficienta fizica , mentala sau emotionala sau faptul ca “visatorul” se simte , la modul propriu , sarac in spirit.

Banii visati ca masura a puterii

In conceptia multor oameni, detinerea de cat mai multi bani inseamna acapararea unei cat mai vaste puteri. Aceasta cautare cu orice pret a banilor poate distruge viata celor obsedati de dorinta de a-i avea. Cu toate acestea, puterea, asemeni, banilor , nu reprezinta un concept rau in sine. Felul de a folosi puterea ne poate indrepta catre paradis sau infern. Unii oameni , care se bucura de o mare avere , isi dedica banii in slujba unor cauze umanitare sau in beneficiul umanitatii.In acelasi timp, banii ne pot indrepta catre dorinta de a-i controla pe cei din jurul nostru sau ne pot da senzatia ca suntem mai presus de semeni. Adevarata putere nu te indeamna sa ii subjugi pe cei din jurul tau, ci sa evoluezi si sa facilitezi dezvoltarea altora mai putin norocosi. Puterea poate semnifica cunoastere si capacitatea de a orienta aceasta cunoastere catre noi orizonturi. Dorinta de a-i controla pe alti oameni , vointa de a-i manipula si a-i face sa creada ca drumul tau este autentica lor cale este de fapt un abuz , o violentare a fiintelor umane si a unui pretins respect fata de rasa careia ii apartii.

Banii din vis pot semnifica puterea .Daca o persoana se straduieste in vis sa faca rost de bani , aceasta cautare poate reprezenta de fapt incercarea de a-si regasi puterea sau de a capata controlul asupra propriei vieti.
Pierderea de bani aparuta in vis poate simboliza pierderea stapanirii peste propria viata.Daca visezi ca ti s-au furat banii , trebuie sa incerci a deslusi identitatea hotului , intrucat acesta poate fi chiar persoana in fata careia ai capitulat cu ocazia unui eveniment important din lumea reala.

Banii din vis ca energie

A poseda bani este uneori echivalent cu a avea energia de a aduce lucrurile catre fiintare. Visul despre pierderea de bani poate simboliza irosirea de energie , sau lipsa unei viguroase dorinte de a-ti impune ideile si a-ti transforma aspiratiile in realitate. De asemenea , banii pierduti in vis pot fi o metafora a dedicarii tale pentru o actiune sau un proiect imposibil de pus in practica , ori a angajarii tale intr-o relatie sau o situatie dezastruoasa. Uneori, atunci cand visezi ca pierzi bani , ti se sugereaza ca iti lipseste ambitia , puterea sau stima fata de tine insuti. Poate ca treci printr-o perioada de nefericire sau necazuri in viata.
Atunci cand visezi ca nu ai bani , ti se reprezinta astfel frica de a nu-ti pierde situatia sau locul din lume.

In mod asemanator, furtul de bani dintr-un vis poate simboliza faptul ca o persoana sau o situatie ti-a rapit energia. In acest caz , deposedarea este mult mai agresiva. Cel care viseaza nu isi risipeste el insusi energia , ci aceasta ii este luata de catre o persoana , o relatie sau o slujba. Se constientizeaza in acest fel faptul ca ceva nu este in ordine , dar omul care viseaza nu se simte in stare sa puna capat acestei situatii.
Visul in care furi bani te avertizeaza asupra unui pericol. Trebuie sa fii mult mai precaut. Pe de alta parte , ti se poate indica ca iti lipseste dragostea. Intr-o diferita interpretare, acest vis iti marturiseste ca ai ajuns , in sfarsit, acolo unde iti doreai in viata.

Pe de alta parte , visele in care gasesti bani au capacitatea de a simboliza o intensificare a energiei , sau descoperirea unei energii necesare conversiei unui tel in realitate. Totodata , atunci cand gasesti bani in vis inseamna , da fapt, ca ti-ai descoperit noi talente sau abilitati , ca ai aflat felul in care poti incepe un nou proiect sau ai posibilitatea de a acumula vigoare si vitalitate sau chiar de a debuta intr-o noua slujba , foarte promitatoare sub aspect financiar.
Intr-o alta interpretare , banii gasiti in vis reprezinta cautarea dragostei sau a puterii.

Daca visezi ca cineva iti da bani , inseamna , uneori, ca o persoana din lumea reala este gata sa te sprijine , sau ti se indica o anumita atitudine, apta de a-ti intari straduinta de a-ti transforma proiectele in realitate.

Vise despre daruirea banilor

Visul in care dai bani poate semnifica o situatie conflictuala. Donarea banilor sau daruirea timpului poate fi un gest important pentru cel care primeste sau cauza careia te dedici. De exemplu, daruirea de bani unui alcoolic sau unui dependent de droguri poate reprezenta incurajarea unui viciu sau aspect negativ. Incearca sa distingi clar cui anume ii dai bani intr-un vis !

A darui sau a cheltui bani in vis poate fi analog cu a darui dragoste. Poate ca esti in cautarea iubirii. Daca visezi ca alti oameni cheltuiesc bani, ti se sugereaza ca te simti ignorat sau neglijat. Cineva nu iti acorda atentie sau nu iti arata indeajuns de mult ca te iubeste.
Visul in care pui bani deoparte denota insecuritate si egoism.
Atunci cand imprumuti bani in vis inseamna ca iti imprastii prea mult resursele , fiind in pericol sa te sacatuiesti din punct de vedere spiritual sau mental.


Copyright © godessdiana88@yahoo.com . 2010

Articole din acelasi domeniu in blogul "Diana , zeita dorintelor tale secrete" :

Moartea din vis | Interpretarea si semnificatia viselor

Sarutul din vis – Simbol si semnificatie

Visele erotice | Simboluri sexuale din vise

Dictionarul animalelor din vise | Interpretare si semnificatii – Litera A

No comments:

Post a Comment