Friday, November 5, 2010

Interpretarea expresiilor fetei | Descifrarea comunicarii faciale

Fata noastra ne exprima gandurile sau sentimentele si ne poate da de gol intr-o asemenea masura incat am putea fi tentati sa purtam mereu o masca. Noroc ca exista foarte putin oameni destul de abili sau versati , capabili sa intepreteze chiar si cel mai neinsemnat mesaj al unui muschi facial sau al unei priviri aparent inocente. Parte a comunicarii nonverbale si a limbajului trupului, subtila exprimare faciala poate fi un instrument mai mult decat eficace in viata sociala , profesionala , sau chiar amoroasa. Prin intermediul acestui instrument poti deslusi ce se intampla cu adevarat in mintea sau sufletul unei alte persoane .In acelasi timp , fata reflecta propria noastra personalitate , asa ca , mai ales atunci cand este vorba despre o prima impresie , o expresie faciala optimista si un limbaj al trupului transmitand incredere in sine ne pot ajuta sa atingem cele mai dorite obiective.

Interpretarea expresiei faciale – Limbajul ascuns

Fetele noastre ne pot trada cele mai secrete emotii si pareri , chiar fara a ne da seama. Exista o serie de expresii faciale de baza care nu pot fi controlate , oricat de mult ne-am stradui.Un zambet poate fi , pur si simplu, doar un zambet.Un suras poate avea totusi o tenta sarcastica sau o expresie subtila de ridicularizare a unei alte persoane. Priveste in jurul tau si incearca sa descoperi cati oameni mai poarta pe buze un zambet cu adevarat inocent … Un suras are capacitatea de a exprima o atitudine politicoasa sau poate fi doar un act de amuzament si bucurie autentica. Totul depinde de simtamintele fiecarui om. Pentru a avea siguranta ca cineva zambeste cu naturalete trebuie doar sa ii privesti ochii…

De cate ori nu ti s-a intamplat sa ai senzatia ca o persoana apropiata sau o ruda nu este cu adevarat sincera intr-o discutie ? Nu ti-ai dorit niciodata , intr-o astfel de ocazie , sa ai posibilitatea de a citi gandurile respectivei persoane ? Ei bine , interpretarea expresiilor fetei nu este o arta foarte dificila … O gura ferma , cu buzele stranse , iti poate dezvalui ca un om nu este intru totul de acord cu tine, chiar daca cuvintele lui par a-ti transmite o impresie contrara.Pe de alta parte, daca o fata este relaxata , iar limbajul corpului pare a fi natural sau nestingherit , poti fi sigur ca persoana respectiva iti vorbeste cu o totala sinceritate.

Cat de des ti s-a intamplat sa intelegi ceea ce transmite involuntar cineva care nu articuleaza nici un cuvant ? Gandeste –te nu mai departe decat la ziua de astazi si iti vei da seama in ce masura expresiile fetei pot dezvalui , fara nici o intentie, sentimente si ganduri.Parti diferite ale fetei au darul de a revela diferite emotii.De exemplu, o persoana care se roaga sau pledeaza pentru ceva poate fi , de cele mai multe ori, descrisa ca avand sprancenele ridicate , o frunte usor incruntata si o privire nitel tematoare sau ingrijorata .Poti sti ca un om a cazut prada unei stari de confuzie atunci cand are ochii larg deschisi , gura intredeschisa si sprancenele inaltate. In cazul in care muschii fetei cuiva sunt tensionati , aceasta expresie denota nervozitate sau manie. O singura privire in ochii altei persoane iti poate releva mult mai mult decat ai fi tentat sa crezi !

O persoana cu ochii usor putin umeziti si gura lasata in jos sugereaza uneori ca tocmai a fost jignita sau suparata datorita unui incident , desi cuvintele ei pot transmite un cu totul alt mesaj. Daca ai un strop de rabdare , priveste-te in oglinda atunci cand esti iritat ! O gura orientata in sus , o privire tensionata si o frunte incretita sunt semnele indubitabile ale maniei ! Descifrarea expresiilor faciale iti ofera un mijloc nemaipomenit de a cunoaste si intelege mai bine pe cineva din preajma ta. Te poate sprijini in dezvoltarea unor relatii mai bune si in atasarea de oameni cu adevarat sinceri. Expresiile fetei pot fi, totusi, inselatoare, in cazul unor persoane care si-au insusit arta de a-si controla minte si / sau fizionomia.

Pentru a configura cateva posibile tehnici de “citire” a fetei oamenilor , iata cateva emotii fundamental umane si modul in care pot fi identificate gratie musculaturii faciale .

Mania

Una din cele mai simple si mai comune expresii ale fetei , mania poate fi recunoscuta la majoritatea oamenilor prin strangerea sprancenelor intr-o incruntare extrema. De obicei, acest simptom este insotit de inclestarea dintilor sau strangerea buzelor , dar si de fixarea cu ochii a locului sau persoanei care a determinat iritarea. Fata devine uneori imbujorata iar narile se dilata .Aceste semne faciale pot fi acompaniate de gesturi specifice ale trupului : o tensionare a sistemului muscular , incluzand ridicarea bratelor si adoptarea unei pozitii agresive, gata pentru atac sau aparare.

Frica

Aceasta emotie poate fi identificata prin largirea ochilor , ca si cum persoana respectiva ar incerca sa observe cat mai rapid si sa anticipeze pe data la ce se poate astepta. Pupilele se dilata pentru a putea absorbi cat mai multa lumina. Alte trasaturi faciale specifice fricii sunt incruntarea sprancenelor , ridicarea buzei superioare sau intinderea orizontala a buzelor. Corpul tinde sa isi incordeze muschii , creste tensiunea arteriala , transpiratia apare in exces si toate simturile se ascut sau se redirectioneaza. Atunci cand un stimul al fricii apare pe neasteptate , victima temerii poate reactiona printr-o tresarire sau o saritura brusca.

Surpriza

Oamenii luati prin surprindere tind sa isi inalte sprancenele (pielea de sub sprancene se intinde) , sa isi dea peste cap sau sa-si holbeze ochii (pleoapa superioara se ridica , iar cea inferioara coboara , expunand albul ochilor care inconjoara irisul) , intrucat nu le vine sa creada ce li se intampla . Falca inferioara poate coborari mai mult sau mai putin in functie de intensitatea surprizei sau socului. Alte semne caracteristice sunt incretiturile orizontale ale fruntii , si, uneori, intredeschiderea gurii.

Bucuria

O emotie foarte usor de identificat si foarte greu de ascuns , bucuria se manifesta , in genere, prin afisarea unui zambet si prin relaxarea sprancenelor.

Minciuna

Semnele caracteristice ale unui om care minte sunt foarte greu de descifrat intrucat, se pare, nu exista simptome universale ale minciunii. Pe cat de diferiti sunt oamenii , la fel de mult difera expresiile lor faciale atunci cand nu sunt sinceri.Mai multe despre acest subiect , in articolul Demascarea mincinosilor .


Copyright © godessdiana88@yahoo.com . 2010

Cateva articole din acelasi domeniu in blogul "Diana , zeita dorintelor tale secrete:

Cum iti dai seama ca cineva este atras de tine ?

Limbajul si seductia ochilor.Cum sa seduci prin privire

Eu te ating , tu ma atingi , el ne atinge...

No comments:

Post a Comment