Monday, November 8, 2010

Femeile frumoase isi doresc barbati (aproape) perfecti

Un barbat natang ii spune unei femei frumoase sa taca dracului din gura in momentele cand ea isi ciripeste micile barfe , dar un barbat cu scaun la cap ii marturiseste ca buzele ei sunt minunate atunci cand sunt inchise.Ei bine, cercetatorii de la Universitatea din Texas nu au fost chiar natangi atunci cand au lasat femeile atractive sa isi dezvaluie parerile despre barbatul pe care si-l doresc ...In acest fel , urmasii lui Adam din intreaga lume au putut afla cum pot ajunge la inima sau cel putin mintea unei femei frumoase.

Femeile cu lipici isi doresc totul si ceva in plus (dar si in minus) de la un potential partener. Ele au , se stie , standarde foarte inalte ! Nu este , insa , si cazul barbatilor.Ei isi doresc sa posede ceva mai mult decat farmec si frumusete inainte de a pretinde cat mai mult de la o femeie care este cat pe ce sa le intre in viata. Barbatii vor aiba un inalt statut social sau / si capacitatea de a face multi bani inainte de a cere totul de la o eventuala partenera.

In aparenta , acest studiu pare nu aduce nimic nou , aratandu-ne inca o data ( a cata oara ?) cat de mult se deosebesc femeile de barbati. Cu toate acestea , oamenii de stiinta nu au acordat pana acum o prea mare atentie modului in care frumusetea unei femei o influenteaza asupra criteriilor de a-si alege un barbat.
Ceea ce se remarca de la bun inceput , a marturisit psihologul David Buss , este ca femeile care au totul ( ca inzestrare fizica) pretind totul de la un barbat.Buss , impreuna cu Todd Shackelford , de la Universitatea Florida Atlantic , au studiat 107 cupluri a caror casatorie a rezistat mai putin de un an pentru a descoperi ce anume isi doresc femeile de la sotul sau perechea lor.
Psihologii au un termen special de definire a nivelului de cerere al partenerilor dintr-o relatie , numit "valoare de cuplu ". Desigur, acest coeficient este diferit la barbati fata de femei ... "Atractivitatea fizica este o componenta mult mai importanta ca valoare pentru femei decat pentru barbati" , a conchis Buss. "Statutul social, perspectivele economice si alte atribute legate de achizitionarea de resurse sunt componente specifice pentru "valoarea de cuplu" a barbatilor comparativ cu cea a femeilor. Aceasta duce catre concluzia ca barbatii cu un statut inalt si mari resurse (financiare) isi ridica standardele , la fel cum se intampla cu atractivitatea fizica pentru femei".

Cercetatorii sunt de parere ca aceste diferente au la baza o tendinta evolutionista. Asemeni animalelor , oamenii sunt orientati asupra reproducerii si transmiterii genelor catre copiii lor. Frumusetea le face pe femei sa aiba un nivel mai mare de asteptare ( sau o mai mare "valoare de cuplu") atunci cand isi aleg o pereche. In acelasi timp, barbatii pretind mai mult in cazul in care sunt in stare sa ofere mai mult din punct de vedere material.
Situatia aceasta nu era atat de complicata in perioada primitiva a umanitatii. In concluziile studiului se arata ca , " din perspectiva istorica si interculturala , barbatii cei mai plini de succes din punct de vedere reproductiv erau aceia care se insurau tineri , aveau capacitatea de a intretine mai multe sotii , si profitau sa faca sex cu femeile altor barbati atunci cand riscul era scazut".
Pe de alta parte, femeile aveau un succes marit in procesul de reproducere daca isi alegeau diversi barbati pentru diferite functiuni , maritandu-se , de exemplu, cu un barbat bogat , dar facand sex cu un altul, foarte inzestrat genetic. Lucrurile astea par familiare si astazi, nu-i asa ?

Dupa o procedura asupra careia nu voi mai insista de evaluare a femeilor cele mai atractive dintre cele participante la test , aspiratiile lor au reiesit a fi urmatoarele :

- Sex appeal-ul , atractivitatea fizica si forma fizica sunt cei mai importanti "indicatori genetici" cautati la un barbat.
- Barbatii mai varstnici , cu studii superioare si o mare abilitate de a face bani sunt pe cel dintai loc al "indicatorilor de bune investitii" .
- Dorinta de a avea un camin si copii reprezinta cel mai pretuit "indicator parental" pentru un barbat preferat , urmata de stabilitate si maturitate.
- Cel mai apreciat "indicator de bun partener" consta ca un barbat sa fie "un partener iubitor".

Rezultatele au aratat ca cele mai atractive dintre fiicele Evei au pretentii foarte mari de la un eventual partener, cu o singura si nu tocmai intamplatoare (?) exceptie. Atunci cand au evaluat cel mai bun "indicator genetic" , femeile frumoase au asezat inteligenta unui barbat pe ultima pozitie de pe lista preferintelor !
Buss a explicat ca desi "inteligenta este una dintre trasaturile cele mai valoroase la un partener , atat femeile foarte frumoase , cat si cele mai uratele , nu au parut a-l pretui in vreun fel".


Copyright © godessdiana88@yahoo.com . 2010

Articole din acelasi domeniu in blogul "Diana , zeita dorintelor tale secrete" :

De ce barbatii sunt sexul slab ?

Hainele care te fac sa arati ca o femeie usoara

Tandretea , esenta dragostei unei femei

No comments:

Post a Comment