Monday, August 16, 2010

Barbatii , necredinciosi femeilor cu portofelele pline ?

Femeile care isi sustin material familia au succes in cariera , dar , potrivit unui nou studiu , sunt mai putin norocoase in privinta sotilor sau iubitilor lor, care tind sa le insele. Cu alte cuvinte , barbatii dependenti material de partenerele lor au pornirea de a juca la dublu in meciul de tenis al dragostei. Pe de alta parte , femeile care depind de veniturile barbatilor lor sunt mai putin inclinate sa isi caute un amant secret.

Autorul studiului , sociologul Christin Munsch de la Universitatea Cornell , sustine ca barbatii care aduc in casa mai putini bani decat femeile sunt tentati de mirajul infidelitatii intrucat isi simt amenintata identitatea masculina , care presupune ca ei sa fie aceia care aduc "painea" in casa.
Cercetarea , desfasurata intre anii 2002 si 2007 , a inclus chestionarea a 1098 de barbati casatoriti sau in alte relatii de coabitare cu partenerele lor , cu varste cuprinse intre 18 si 28 de ani , 6,73 % dintre ei recunoscand ca au fost necredinciosi cel putin o data pe parcursul a 6 ani. Femeile intervievate , in numar de 1599 si cu aceleasi tipuri de relatii ca si barbatii , au admis ca au fost infidele in proportie de 3, 33 %.

Studiul a scos la iveala ca barbatii care depind intru totul de veniturile partenerelor lor au o tendinta de 5 ori mai mare de a avea aventuri intime cu alte femei , fata de cei care contribuie in mod egal la cheltuielile casei. Pe de alta parte , barbatii au pornirea de a fi infideli si atunci cand castiga cu mult mai mult decat partenerele lor.
Barbatii sunt inflacarati de mai putine fantezii extraconjugale in cazul in care consoartele lor contribuie cu circa 75 % din veniturile ce intra in casa.
In acelasi timp , femeile dependente financiar de barbatii lor au o mai mica predispozitie de a-si insela partenerii fata de cele care castiga la fel sau mai mult decat ei.
"Datele obtinute par sa arate ca exista o relatie intre dependenta economica si infidelitate , atat in cazul barbatilor cat si al femeilor" , a declarat Munsch.

Copyright © godessdiana88@yahoo.com .

Articole asemanatoare in blogul Diana , zeita dorintelor tale secrete :

Targul dragostei , o infidelitate acceptata de partener

Cum se razbuna femeile pe barbatii necredinciosi

Infidelitatea , ingredientul unei casatorii fericite ?

No comments:

Post a Comment