Monday, August 16, 2010

Menstruatia / ciclul in superstitii, legende si vraji

"La apropierea unei femei aflata in aceasta stare ( de menstruatie) , mustul se va acri , semintele ... se vor face seci , altoiurile se vor usca , plantele din gradina se vor vesteji , iar fructele vor cadea din pomi.Chiar numai privirea ei va incetosa luciul oglinzilor , va lua ascutimea otelului si va fura stralucirea ivoriului. Daca un roi de albine se va afla in preajma ei , ele vor muri toate."

Asa propavaduia Pliniu in anul 77 e.n. , in cartea sa "Istoria naturala".Femeile aflate in perioada de menstruatie au fost privite dintotdeuna cu suspiciune , si chiar cu teama.In unele societati , nu numai ca le-a fost interzisa participarea la unele evenimente rituale , ci chiar si la activitatile cotidiene , in special cele legate de adunarea hranei sau de gatirea mancarii.Contactul cu ele era strict ingradit, daca nu chiar interzis. In unele culturi , se ajungea ca femeile aflate in "zilele lunii" sa fie tinute izolate pana cand "meritau" sa se reintoarca in sanul comunitatii.

Iata numai cateva din superstitiile cu care erau si mai sunt inca inconjurate femeile "bolnave" de menstruatie :

-Atunci cand o femeie care a ajuns la "perioada" isi spala parul , acesta nu se carlionteaza si nu face nici o bucla , ci atarna atarna moale si invalmasit.

-Fructele si legume purtate de o astfel de femeie se strica atunci cand sunt gatite.

- Maioneza amestecata de o femeie la menstruatie se va taia intotdeuna.

- Atingerea fructelor de catre o femeie aflata ciclu este interzisa cu desavarsire, pentru a nu le strica , chiar atunci cand sunt inca in pom.

- Daca o astfel de femeie vrea sa faca paine, nu ii va creste aluatul.In mod asemanator, gemul preparat de ea se va degrada , iar untul nu se va prinde.

- O femeie la mensa nu are voie sa teasa, caci firele se vor incurca , iar materialul se va destrama in scurt timp.

- Daca tii sa mai mananci din slanina afumata atarnata in pod, nu permite unei astfel de femei sa o atinga.

- O femeie la ciclu nu trebuie lasata sa taie carnea pentru a nu o strica.

- Femeile la menstruatie nu trebuie sa faca sex.

- Pentru a nu contamina apa , o femeie aflata la perioada nu are voie sa spele sau sa se imbaieze intr-un lac sau un rau.

- Femeile care au mensa nu au ce cauta in biserica , intrucat sunt "necurate" .In unele cazuri , nu au voie sa mearga la o inmormantare , caci "necuratenia" lor poate fi absorbita de cel decedat care , in acest fel , isi pierde sansele de a ajunge in imparatia cerurilor. Totodata , unor astfel femei nu le era ingaduit sa aprinda vreo lumanare in fata unei icoane si nu isi avea locul la impartasanie.

- Vizita la dentist in timpul menstruatiei nu este recomandata pentru ca plombele vor cadea curand.

- Femeile care "sangereaza" nu se pot feri de influenta ochiului rau , asa ca nu este bine sa fie lasate sa priveasca la copii mici.

- Nu este recomandat sa i se dea voie unei femei cu mensa sa ia parte la o vanatoare, caci va goni tot vanatul.

-- O femeie aflata la menstruatie nu trebuie sa dea bani cu imprumut, pentru ca nu ii va mai primi inapoi. Nu trebuie sa poarte pantofi cu tocuri inalte , caci acestea se vor rupe. Nu este bine sa se duca la coafor, sa se vopseasca sau sa-si faca permanent , caci i se va strica parul. Nu i recomanda sa isi prezinte iubitul unei alte femei, deoarece aceasta il va seduce.Trebuie sa isi amane examenele , pentru a fi sigura ca nu le va pica.

- In unele cazuri , menstruatia era considerata de bun augur.Sangele rezultat din acest proces era inzestrat cu calitatea de a vindeca bolile sanguine , lepra, rabia , epilepsia, viermii intestinali , guta , hemoroizii , sau chiar si banalele durerile de cap.

-Adeseori, sangele menstrual era vazut drept un ingredient extrem de eficace al potiunilor de dragoste , sau era strecurat in mancarea ori bautura barbatului dorit , pentru a-l face sa se indragosteasca. O alta "reteta" si mai "imbietoare", consta in prepararea unei paini pentru barbatul vizat in amor , cu folosirea apei in care s-a spalat lenjeria imbibata cu fluidul menstrual.
O metoda babeasca asemanatoare , specific ruseasca , era folosita pentru a preveni sarcina.O femeie lua o galeata din apa in care isi spalase lenjeria o alta , aflata la ciclu , si o arunca peste soba infierbantata de la baie.

Copyright 2010 © godessdiana88@yahoo.com .

Articole asemanatoare in blogul Diana , zeita dorintelor tale secrete :

Papusile voodoo si sindromul premenstrual

Secretele sexualitatii femeii (II) . Menstruatia si sanii femeilor

MAGIA NEAGRA : FARMECE DE DRAGOSTE

No comments:

Post a Comment