Friday, August 13, 2010

Sexul te face sa arati mai tanar

"Un orgasm pe noapte tine doctorul departe" . Un sfat memorabil al lui Mae West , care tinde pe zi ce trece sa fie confirmat de stiinta.

Dupa 10 ani de cercetari , in decursul carora a tinut sub observatie 3500 de persoane , un cercetator scotian a ajuns la concluzia ca 3 partide sex pe saptamana pot ajuta oamenii sa arate cu 4 - 7 ani mai tineri.

Doctorul Otto Huertas , din Dallas , este de parere ca acest efect se datoreaza cortizolului, hormonul stresului : " atunci cand facem sex , micsoram nivelul de cortizol din organism si il marim pe acela al endorfinelor si hormonilor cresterii , care ajuta procesele de vindecare si stimuleaza productia de colagen."

Sa fie oare reteta "sex de 3 ori pe saptamana" o pavaza fata efectele dezastroase asupra corpului nostru provocate de expunerea la soare , fumat si chiar riduri ? Un alt doctor din Dallas , Jennifer Anderson , pare a face o publicitate nemascata dragostei trupesti : " Sexul ne face pielea stralucitoare , ne aduce prospetime pe fata , aproape ca si exercitiile fizice practicate zilnic."

Pe de alta parte , doctorul Huertas nu uita sa ne reaminteasca ca sexul este un exercitiu care arde nu mai putin de 12 calorii pe minut si ne impartaseste cateva din efectele activitatii sexuale asupra unor pacienti de-ai sai : " Ii vezi ca au o stralucire in priviri. Par sa fie mult mai in forma din punct de vedere fizic. Pielea lor pare mult mai lubrificata .Cred ca dispozitia si nivelul lor de energie tind sa fie mult mai echilibrate."

Mda, deci sexul este un fel de exercitiu fizic... Robert A.Heinlein era de acord cu asta , dar facea inca o mica precizare : " Sexul fara dragoste nu este decat un exercitiu fizic."

Copyright © godessdiana88@yahoo.com . 2010

Articole asemanatoare din blogul "Diana , zeita dorintelor tale secrete" :

Arta de a face dragoste si unghiile | O traducere din Kamasutra (III)

Ecuatia dorintei sexuale | Cum ne alegem perechea ?


Sexsomnia sau somnambulismul sexual

No comments:

Post a Comment