Sunday, October 3, 2010

De ce femeilor le place sa se alinte dupa sex ?

Dupa ce fac dragoste, femeile au tendinta de a se cuibari in bratele iubitului , in timp ce barbatii sunt tentati mai curand sa-si aprinda o tigara sau sa ia o inghititura de alcool. Este un lucru mai mult decat verificat, iar oamenii de stiinta nu puteau sa stea in banca lor nici in acest caz , asa ca au cautat si gasit (?) o explicatie.

Un nou studiu sugereaza ca , dupa o partida de sex , femeile sunt mult mai inclinate sa dezvolte un comportament de intimitate si afectiune. In acelasi timp, barbatii par sa isi caute "o rasplata extrinseca" sau sa creeze conditiile unui nou contact sexual.

Autoarea studiului , Susan Hughes , a precizat ca elementele principale ce apar dupa o relatie sexuala includ atasamentul fata de partener , intentiile de a continua relatia (sau de a duce mai departe componenta sexuala a relatiei ) , retentia samantei barbatului , "pazirea" perechii pentru a nu a ajunge in bratele altui partener si posibilitatea fertilizarii. De asemeni, Hughes a subliniat ca "starea post-coitala este traita diferit de barbati si femei , datorita unor strategii de reproducere divergente ... Femeile acorda o mai mare importanta , dupa sex , celor 5 criterii masurate : discutia intima , sarutarile , alintatul sau apropierea tandra de partener , declararea dragostei sau afectiunii lor si punerea in discutie a relatiei lor ... Prin contrast , barbatii sunt mult mai preocupati , dupa ce fac dragoste , sa se dedice unor rasplati exterioare (band sau fumand, mancand sau cerandu-i partenerei niste favoruri) .Totodata , spre deosebire de femei, barbatii acorda o mai mare importanta reluarii activitatii sexuale."


Potrivit, studiului, barbatii au predispozitia de a initia saruturile inainte de sex , in timp ce femeile prefera sa ajunga la pupici dupa finalizarea contactului fizic.In acelasi timp, femeile par a prefera sa discute despre relatia lor cu un barbat inainte si nu dupa sex. Singurul lucru care apropie cele doua sexe consta in acordul comun vizavi de importanta de a spune "Te iubesc" dupa o fierbinte intalnire pasionala.

Copyright © godessdiana88@yahoo.com . 2010

Articole din acelasi domeniu in blogul "Diana , zeita dorintelor tale secrete" :

Ce nu le place barbatilor la o femeie singura ?

De ce nu te “ iubeste” femeile ? | Ce nu trebuie sa faci pentru a atrage o femeie

Unde au disparut baietii buni (pentru fete) ?

De ce femeile adora romanele de dragoste ?

No comments:

Post a Comment