Tuesday, October 19, 2010

Viata dupa moarte ? | Poti trai etern printr-un avatar !

Ti-ai dorit vreodata sa vorbesti cu o persoana draga plecata din aceasta lume ? Sau ca cineva care nu mai este viu sa iti raspunda la niste intrebari pe care nu ai apucat sa i le mai pui ? Sau poate ca iti doresti , dupa moarte , sa le transmiti mai mult decat cateva cuvinte celor iubiti sau sa le relevi orice lucru pe care si-ar fi dorit sa il stie despre tine ?

O companie americana poate sa iti indeplineasca aceste dorinte, dar nu chiar in aceasta clipa , ci peste cativa ani ! Societatea din SUA , numita "Intellitar" , isi lanseaza zilele acestea noul produs , "Virtual Eternity" (Eternitate virtuala).Este vorba despre un concept de transmitere peste timp a unei personalitati, prin utilizarea mai multor tehnologii disponibile in zilele noastre, astfel incat sa se creeze o clona digitala a unei fiinte umane , accesibila prin intermediul computerului.

Promotorii ineditului proiect declara ca isi doresc " sa daruiasca utilizatorilor un dar al imortalitatii , prin transmiterea catre noile generatii a unui simtamant de conexiune cu radacinile lor".
Vocea "clonei digitale" nu va fi doar o inregistrare a vocii unei persoane anume, ci va fi sintetizata , astfel incat sa genereze raspunsuri pentru orice fel de intrebare. De fapt, in spatele vocii se va ascunde o inteligenta artificiala , avand capacitatea de a retine o cantitate nelimitata de informatie sau continut.
Initiatorii acestui avatar "inteligent" spun ca , intr-o faza intiala, sunt de ajuns doar patru ore pentru a se sintetiza o voce umana particulara si doar cateva minute pentru a se crea imaginea perfecta a unei persoane anume. Un astfel de avatar poate arata ca tine, actiona ca tine si iti poate intrupa personalitatea. Daca cineva ii pune o intrebare "Intellitar"-ul tau , acesta ii va replica cu vocea ta si va sti cu siguranta raspunsul potrivit.De fapt , avatarul tau se va dezvolta de-a lungul vietii tale , putand sa ii imbogatesti zi de zi cunostiintele si sa ii incarci memoria cu parerile, ideile si conceptiile tale , de la cele mai mici pana cele mai vizionare sau mai cuprinzatoare.

Asta nu este , insa tot ! In conceptia realizatorilor, un manager va economisi timp si energie, avatarul sau "Intellitar"-ul sau fiind capabil sa dea indicatiile potrivite unui angajat , iar copiii vor putea primi lectii de la clonele virtuale ale celor mai vestiti profesori sau oameni de stiinta. Desigur, pentru un anume pret ! Daca cineva isi va dori sa devina un maestru al pescutului , tot ce va avea de facut va fi sa cumpere un "creier" al unui expert in aceasta arta ! Ca sa nu mai vorbim despre o solutia inedita de a fi in doua locuri deodata in aceasta lume din ce in ce mai solicitanta si mai mai acaparatoare. Atentie ! In acest fel pot apare si noi modalitati de a-ti insela partenerul de cuplu sau , cel putin, de a-i starni gelozia !

Copyright © godessdiana88@yahoo.com . 2010

Cateva articole din acelasi domeniu in blogul "Diana , zeita dorintelor tale secrete:

Personalitatea si temperamentul uman.Cine sunt eu cu adevarat ?

Culoarea masinii si personalitatea soferilor

Culoarea ochilor iti dezvaluie personalitatea

No comments:

Post a Comment