Thursday, October 7, 2010

Tandretea , esenta dragostei unei femei

De ce se despart femeile de un barbat ?

Barbatii preocupati pana si in visele lor cele mai frumoase de nota la purtare acordata pentru prestatia lor in pat , pot sa rasufle (nu prea) usurati si sa se inhame la o sarcina si mai grea pentru ei : intelegerea emotiilor unei femei si implicarea reala intr-o intimitate sentimentala.


Femeile sunt mult mai inclinate sa puna punct unei relatii pentru ca se simt neglijate emotional decat din cauza unui sex lipsit de mari performante.
Intr-un studiu organizat de revista "Elle" , aproape jumatate din femeile intervievate au declarat ca intelegerea sau intimitatea emotionala este cel mai important lucru intr-o relatie de cuplu , numai 2 % dintre ele punand sexul in fruntea listei de prioritati .
La intrebarea despre care ar putea fi cel mai important motiv pentru a pune capat unei relatii, 38 % dintre femei au raspuns ca lipsa sprijinului emotional reprezinta motivul numarul unu al unei despartiri de un barbat.La fel ca si mai inainte, doar 2 % din ele au considerat sexul drept cauza cea mai hotaratoare a ruperii unei relatii cu un partener.
Psihologul Sally Brampton a precizat : " Femeia tanara de astazi este o imbinare proaspata de traditionalism si modernism , tinand la ceea ce conteaza din punct de vedere al independentei si egalitatii, dar aderand la infinit de umana si stravechea nevoie de dragoste si devotament... 85 % dintre femei cred ca un cuvant precum "perfect' nu are ce cauta intr-o relatie de cuplu.... Femeile de astazi sunt mult mai sensibile decat acum 25 de ani, ele asezand intimitatea si intelegerea emotionala in topul cerintelor lor."

Acelasi studiu al magazinului "Elle" a aratat ca femeile se simt mult mai amenintate emotional de flirtul online , prin mesaje ("texting") decat de cel din realitate, care aduce doua persoane fata in fata.
Sally Brampton a apreciat : "Ceea ce este cu adevarat nou si aduce o mare transformare in sex si relatiile de cuplu este internetul ... Dar chiar si in contextul modern de astazi , femeile raman traditionaliste fata de standardele de comportament pe care le asteapta".

Iata si lista completa de motive care le fac pe femei sa se desparta de un barbat , conform studiului din revista "Elle" :

1. Lipsa de sprijin emotional - 38,1%
2. Relatia nu ar nici o perspectiva - 31,4%
3. Alte motive - 12,9%
4. Partenerul nu este atractiv din punct de vedere fizic - 4,8%
5. Partenerul nu este la fel de ambitios sau de deschis / sociabil ca si mine - 4,4%
6. Partenerul vrea mai mult decat mine o relatie stabila / pe termen lung - 2,4%
7. Doresc mai mult decat partenerul o relatie stabila / pe termen lung - 2,4%
8. O viata sexuala proasta - 2,38%
9. Lipsa de sprijin financiar - 0,85%


Copyright © godessdiana88@yahoo.com . 2010

Cateva articole din acelasi domeniu in blogul "Diana , zeita dorintelor tale secrete:

Femeia alfa - O prada sau un pradator ?

Ce nu le place barbatilor la o femeie singura ?

Dragostea neimpartasita | Iubirea intre agonie si extaz

No comments:

Post a Comment