Monday, October 4, 2010

Superstitii despre femeile virgine

Va vine sa credeti sau nu , virginitatea a fost considerata odata ca fiind cel mai de pret dar al unei femei , o calitate atat de venerata incat se credea ca este insotita de puteri supranaturale. Fecioarele erau considerate drept unicele fiinte umane capabile sa imblanzeasa sau sa hranesca dragonii , serpii si unicornii.Ele erau cunoscute pentru faptul ca puteau privi soarele fara a fi afectate in vreun fel si aveau capacitatea de a trece prin roiuri de albine si viespi fara a se alege cu nici o intepatura. Virginile aveau potenta de vindeca negii si alte boli doar prin simpla atingere a zonei afectate.Intrucat era atat de mult apreciata , virginitatea era testata prin diverse metode consacrate, una mai nastrusnica decat alta.Astfel , se stia aproape sigur ca o fata si-a pierdut fecioria daca ii cresteau sanii peste masura sau daca uita sa aduca sarea pe masa . Daca o femeie era virgina , ea trebuia neaparat sa faca pipi imediat dupa ce manca sau bea orice fel lucru care continea praf de carbune. In "De Secretis Mulierum" , o carte despre sanatatea si reproducerea femeilor din secolul XIII , se enunta clar si raspicat :"Semnele castitatii sunt urmatoarele : rusine, modestie,frica,un mers si o vorbire fara cusur , coborarea ochilor in fata barbatilor si a actelor acestora".

V-am starnit interesul ? In acest caz , va puteti delecta cu inca cateva superstitii si traditii rituale despre virginitate...

- In Germania, se credea ca atunci cand un barbat intalnea dis-de-dimineata o fecioara sau un preot acesta era un semn de ghinion.In schimb, daca intalnea o prostituata, putea fi sigur ca norocul va fi partea lui.

- Un obicei stravechi din Anglia stabilea ca o fecioara este insotita de noroc daca ia in brate un copil nou nascut.

- Iarba creste din belsug peste mormantul unei fete virgine si orice planta din acest pamant are proprietati magice.

- In Evul Mediu , una din cele mai eficace metode de a descopei salasul unui vampir consta din alegerea unei fete indeajuns de tinere pentru a fi fecioara , asezata apoi dezbracata pe un cal de o singura culoare (alb, negru sau maron) , care era de asemeni virgin .Calul era purtat dupa aceea prin cimitir , peste toate mormintele, si, daca refuza sa teaca peste una din pietrele funerare, acesta era un indiciu clar al locului unde se afla vampirul.

- O superstitie stranie din Europa centrala sustinea ca o femeie isi putea recapata fecioria daca dadea nastere la sapte copii din flori.

- Potrivit unei credinte nu numai ciudate dar si sinistre din Africa , un barbat se poate vindeca de o boala cu transmitere sexuala daca face dragoste cu o femeie virgina !


Copyright © godessdiana88@yahoo.com . 2010

Articole asemanatoare din blogul "Diana , zeita dorintelor tale secrete" :

Menstruatia in superstitii, legende si vraji

Ritualurile dragostei | Superstitiile indragostitilor din Anglia

Virginitatea femeii la pret redus."Revirginizarea"

Mitul virginitatii masculine

No comments:

Post a Comment