Thursday, October 21, 2010

Pilulele contraceptive le fac pe femei geloase si posesive

In zilele noastre , pastilele contraceptive , cunoscute pentru eficienta lor de circa 99 % de a impiedica sarcinile nedorite , sunt cea mai populara forma de control al nasterii , fiind folosite de femeile din toata lumea.

Asa cum ar fi trebuit deja sa stim, orice remediu contine si un efect secundar, de obicei , nefavorabil. Ei bine, lucrul asta pare sa ni-l demonstreze un nou studiu din Marea Britanie , care a aratat ca femeile care apeleaza la aceste pilule devin mult mai geloase si posesive , si isi pun mai des intrebari despre fidelitatea partenerului lor .Responsabili pentru aceste transformari violente in psihologia femeilor par a fi o serie de hormoni prezenti in unele pastile contraceptive, precum estrogenul.

Echipa de cercetatori, condusa de doctorul Craig Roberts , de la Universitatea Stirling , a investigat aproximativ 275 de femei cu varste cuprinse intre 17 si 36 de ani , care au folosit diverse marci de pastile contraceptive continand estrogen si progesteron , pe parcursul a trei luni.
Pentru a-si da deama in ce masura se incredeau in fidelitatea partenerilor lor , cercetatorii le-au pus intrebari precum : " Cum te simti atunci cand iubitul tau flirteza cu o alta femeie ?" , sau " Te temi adeseori ca partenerul tau te va parasi pentru altcineva ?"
Dupa analizarea datelor culese, oamenii de stiinta au descoperit ca femeile care isi administrau pilule cu un mare procent de estrogen se framantau intr-o mai mare masura la gandul ca pot fi inselate , si erau mult mai usor cuprinde de fiorul geloziei atunci cand isi surprindeau partenerul flirtand sau vorbind, pur si simplu, cu o alta femeie. In acelasi timp, participantele la teste care utilizau pastile bogate in progesteron s-au dovedit a fi mai putin inclinate catre crize de gelozie sau ganduri negre daca isi vedeau iubitii sau prietenii discutand cu alte femei.

Un studiu anterior a sugerat ca pilulele contraceptive pot amplifica unele zone din creierul femeilor , responsabile pentru memorie si abilitatile sociale. O alta cercetare a pretins ca acest tratament are capacitatea de a afecta simtirea femeilor , transformandu-le nu numai simtul mirosului, ci si preferinta lor pentru barbati.


Copyright © godessdiana88@yahoo.com . 2010

Articole din acelasi domeniu in blogul "Diana , zeita dorintelor tale secrete" :

Cine isi cere scuze mai des ? Un barbat sau o femeie ?

Varful degetului unei femei, un indiciu al sexualitatii ei

De ce suferim din dragoste - O explicatie stiintifica

No comments:

Post a Comment