Wednesday, September 15, 2010

Barbatii "relaxati" au succes la femei

Barbatii cu un nivel scazut al hormonului cortizol sunt considerati mai atractivi de catre femei , conform unui studiu al Universitatii din Abertay.

Cercetatorii au analizat gradul de cortizol al mai multor barbati tineri , ale caror fotografii au fost prezentate unui grup de femei , rezultand ca "subiectii" cu un nivel scazut al "hormonului stresului" sunt mult mai placuti de catre sexul opus.
De asemeni, oamenii de stiinta au descoperit ca nu exista nici o legatura intre hormonul sexului, testosterornul , si sex appeal-ul.
Doctorul Fhionna Moore, psiholog la Universitatea Abertay si conducatoare a studiului , a specificat ca cercetarile anterioare sugerasera existenta unei conexiuni intre nivelul mare de testosteron si beneficiile aduse starii de sanatate , intrucat se credea ca numai barbatii cu un puternic sistem imunitar pot face fata unor inalte nivele ale hormonului sexului. Dr.Moore a adaugat : " Am analizat diferite nivele si combinatii de cortizol si testosteron si am aflat ca exista o legatura stransa intre gradul scazut de cortizol , caracteristic oamenilor cu un prag jos al stresului , si atractia marita a femeilor".
Totodata , studiul a relevat ca preferinta fiicelor Evei fata de barbatii cu un nivel redus al hormonului stresului este si mai mare in perioada de fertilitate a ciclului .
Psihologul american a explicat ca : " abilitatea de a trece prin situatii stresante sugereaza un organism puternic din punct de vedere genetic si capacitatea de a transmite "gene bune" copiilor".

Ce este cortizolul ?

Cortizolul este un important hormon al organismului, secretat de glandele adrenale si implicat in mai multe functii , printre care :

- Un metabolism corect al glucozei
- Regularizarea tensiunii sangelui
- Eliberarea de insulina pentru intretinerea zaharului din sange
- Functiile imunitare

Cortizolul , prezent intr-un mai mare nivel dimineata si unul mai scazut catre seara , este numit "hormonul stresului" intrucat este secretat mai din belsug in timpul bataliei organismului ca raspuns la stres si este responsabil pentru mai multe transformari din corp asociate cu stresul.Micile cresteri de cortizol au urmatoarele efecte pozitive :

- Un aport subit de energie ca mijloc de lupta pentru supravietuire
- Imbunatatirea memoriei
- Cresterea imunitatii
- Scaderea sensibilitatii la durere
- Ajutarea mentinerii homeostazei din organism

Un important factor de raspuns al corpului fata de stres , cortizolul are un mare efect si in activarea raspunsului de relaxare , prin care functiile organismului revin la normal dupa un eveniment stresant.


Copyright © godessdiana88@yahoo.com . 2010

Articole din acelasi domeniu in blogul "Diana , zeita dorintelor tale secrete" :

Femeile iubesc barbatii tip "mesterul casei" ?

Barbatii narcisisti detesta femeile heterosexuale

10 femei fatale pentru un barbat

No comments:

Post a Comment