Tuesday, September 28, 2010

Varful degetului unei femei, un indiciu al sexualitatii ei

Capacitatea unei femei de a se bucura de viata sexuala este la varful degetului ei ? Un studiu aparut in septembrie in "The Journal of Sexual Medicine' ("Jurnalul de medicina sexuala") pare a confirma acest lucru , sugerand ca sensibilitatea marita a varfurilor degetelor femeilor semnifica o probabilitate mai mare de a ajunge la exaltarea senzuala.

Altfel spus, cu cat o femeie este inzestrata cu o sensibilitate tactila mai intensa , cu atat ea are o sansa mai mare de a atinge mai usor orgasmul in cadrul unui contact sexual vaginal. In plus , femeile cumva mai "nesimtite" din punct de vedere tactil (identificate ca posedand un mecanism de aparare imatur) au o abilitate mai mica de a simti placerea unei intimitati cu sexul opus si, drept urmare, sunt mai putin inclinate sa ajunga la climax.

Asocierea atingerii cu satisfactia sexuala

"Atingerea este unul din simturile asociate foarte profund cu satsfactia sexuala" , a spus doctorul Irwin Goldstein , editor sef al "Jurnalului de medicina sexuala" si sef al departamentului de medicina sexuala de la spitalul Alvarado din San Diego. "Acest studiu demonstreaza ca diminuarea senzitivitatii , insotita de un slab mecanism de raspuns psihologic pot duce la o experienta sexuala mai putin satisfacatoare pentru o femeie".
Doctorul Goldstei a adaugat ca satisfactia sexuala s-a dovedit a fi vitala in starea de implinire generala a femeii. Cercetarea actuala a concluzionat ca exista o conexiune intre atingerea fizica si dezvoltarea psihologica. Studiul a fost realizat cu participarea a 70 de studente , cu varste intre 18 si 30 de ani , a caror sensibilitate a degetelor le-a fost masurata prin intermediul unor microfilamente tip von Frey .De asemeni, participantele au completat "Chestionarul stilului de aparare (psihologica)" , un test Marlowe-Crowne de evaluare a gradului de atractivitate sociala , si au furnizat detalii despre capacitatea lor de a ajunge la orgasm in decursul ultimei luni.


Copyright © godessdiana88@yahoo.com . 2010

Articole din acelasi domeniu in blogul "Diana , zeita dorintelor tale secrete" :

Fazele excitarii sexuale ale femeii | Cum se excita o femeie

Secretele sexualitatii femeii (IV) . Orgasmul

Orgasmul femeii . Fiziologie si simptome

No comments:

Post a Comment