Thursday, September 30, 2010

Vampirii energetici - Oamenii care iti fura energia

Te-ai simtit vreodata secatuit de energie sau deprimat fara vreun motiv aparent , dupa ce ai petrecut catva timp impreuna cu o anumita persoana ? In acest caz , este posibil sa fi avut de a face cu cineva s-a hranit , fara sa iti dai seama , cu energia pozitiva a fiintei tale, asemeni legendarilor vampiri a caror dieta era formata exclusiv din sange. Dupa o intalnire cu un astfel de vampir energetic , nu numai ca te simti a fi incapabil sa te dedici obiectivelor ori responsabilitatilor tale, dar iti vine greu sa te concentrezi chiar si asupra paginilor unei carti sau urmaririi unui film la televizor.

Vampirii energetici nu pot fi recunoscuti dupa caninii ascutiti si proeminenti , nu se aduna in orgii sangeroase in pesteri si caverne intunecate , nu poseda darul de a te hipnotiza si nu sunt nemuritori. Ei sunt oameni asemenea noua , adeseori lipsiti de constiinta faptului ca pot fi (un alt fel de ) vampiri , de multe ori inofensivi la prima vedere .Foamea lor de energie vitala se ascunde sub forma unei vecine mai mult decat amabile, a unei rude indepartate care devine brusc foarte atasata de tine , a unui coleg care profita de impresia lui de neajutorare , a postasului, instalatorului sau necunoscutului care te opreste pe strada pentru a te intreba cat este ceasul.

Iata cateva feluri prin care poti recunoaste oamenii gata de a-ti secatui energia :

- Ei intra nepoftiti, neanuntati sau pe nepusa masa in viata ta , fara a tine seama de orice fel de limite ale bunului simt sau ale vietii private.
- Fac din tantar armasar si pun in scena o drama lacrimogena apeland la cele mai banale incidente. O unghie rupta se poate transforma pe nesimtite intr-o tragedie antica , iar o pietrica strecurata in pantof capata amploarea stancii fatidice a lui Sisif.
- Se plang la nesfarsit de viata , de partenerii, slujbele , scolile , copiii, ghinioanele sau animalele lor de companie.
- Iti critica fara nici o jena infatisarea , felul in care iti sta parul , imbracamintea , prietenul , prietena, sotul , sotia , gandurile, idealurile si orice altceva cu care te mandresti sau la care tii.
- "Nu" este un raspuns pe care nu numai ca nu il accepta, dar , pur si simplu, nu il inteleg. Nu au nici un fel de consideratie fata de nevoile sau opiniile tale.
- Acuza pe oricine altcineva in afara de ei insisi pentru nereusitele si esecurile lor.
- Sunt stapaniti de o atitudine negativa nestavilita si inepuizabila , care da pe dinafara din oala clocotinda a personalitatii lor, si incearca sa te improaste si contamineze. Cea mai mare satisfactie a lor este sa iti transmita starea lor negativa de spirit .

Poti sa iti dai seama ca ai fost alaturi de un vampir energetic atunci cand te simti deprimat , epuizat, trist sau pesimist. O astfel de persoana iti absoarbe energia pozitiva pentru isi alimenta si invigora propria fiinta , iar pustiul din suflet , slabiciunea si senzatia de zadarnicie care te cuprind dupa aceea pot fi alungate si depasite doar prin somn prelungit si o perioada lunga de reinvigorare prin alimentatie fizica si psihica , de reenergizare a eului.

Daca ai inteles cate ceva din descrierea pe care ti-am pus-o la dispozitie si ai reusit deja sa ii identifici , te poti pune la adapost de insidoasele cai ale vampirilor energetici de a-ti invada personalitatea si a te seca de vitalitate prin construirea unei armuri subtile dar puternice , apeland la cateva metode imbatabile :

- Petrece-ti cat mai putina vreme impreuna cu ei .Cu cat esti mai putin timp in intimitatea lor , cu atat mai putina energie pozitiva vei fi pe cale sa iti risipesti.
- Invata cateva strategii eficace de a pune punct cat mai repede conversatiilor cu vampirii energetici.
- Incerca sa ramai cat mai distantat si mai imperturbabil fata de ei si subiectele pe care ti le propun.Nu permite ca energia lor negativa se se strecoare in sufletul tau.
- Fereste-te prin orice fel de mijloace sa ii ajuti sa isi rezolve problemele lor adesea inchipuite.
- Evita cat poti de mult contactul ochilor cu ei.
- Foloseste orice tertipuri ai la indemana pentru a nu ramane impreuna cu ei in spatii inchise ori izolate ( masini , lifturi , etc.) . Energia lor negativa este mai puternica in astfel de situatii.
- Ori de cate ori abordeza subiecte intime sau indreapta conversatia spre panta barfei, spune-le ferm ca nu iti place sa discuti despre viata personala sau intima , atat a ta cat si a altor persoane.
- Chiar si cu pretul de a parea las, fereste-te din calea lor, chiar daca sunt la cativa pasi de tine .
- Fii increzator in forta si personalitatea ta , stabileste-ti niste granite distincte ale fiintei , peste care nu lasi sa treaca nici o persoana neavenita. Energia ta pozitiva, timpul tau si resursele fiintei tale sunt extrem de pretioase !


Copyright © godessdiana88@yahoo.com . 2010

Articole din acelasi domeniu in blogul "Diana , zeita dorintelor tale secrete" :

Gandirea pozitiva in citate, aforisme, maxime

Puterea atitudinii si gandirii pozitive

No comments:

Post a Comment