Saturday, September 11, 2010

Femeia alfa - O prada sau un pradator ?

“Inca de cand eram mica , am aruncat-o dezgustata pe Barbie intr-un colt al camerei si am incetat sa mai visez la un print fermecat care sa ma trezeasca cu un sarut pe buze. In schimb , mi-am instaurat o imparatie peste lumea animalelor mele de plus, un imperiu al carei singura si tiranica stapanitoare eram eu insumi. Zi de zi , conduceam ursuletii , iepurasii , cainii si pisicutele mele pufoase catre noi aventuri , poruncindu-le ce si cum sa faca. Animalutele mele nu imi punea niciodata la indoiala deciziile ci , din contra , imi erau recunoscatoare. Nu se plangeau deloc , si nici macar nu le trecea prin minte ca le oblig la supunere.Din contra , ma adorau si ma venerau , si nu incercau sa aduca aduca vorba despre ce si-ar fi dorit ele cu adevarat. Dorinta mea era placerea lor.”

Cam asa ar putea sa isi descrie copilaria o femeie alfa , o fiica a Evei care reuseste de obicei in viata , are tendinta de a deveni “cocosul” si principalul finantator intr-o relatie de cuplu sau o familie si starneste invidia suratelor ei prin cuceririle facile ale masculilor si felul de a-i avea mereu pe barbati la degetul mic.
O adevarata femeie alfa este independenta , mandra si greu de prins in plasa unui barbat , lucru ce o poate face si mai dorita de masculii din jur. Ea poseda un autentic talent de a se lasa vanata de sexul opus .Spre deosebire de masculul alfa , al carui instinct de a vana femeile este extrem de fin , femeia alfa este o prada care se poate transforma in pradator , fapt ce poate transforma “vanatoarea” ei intr-un joc palpitant si periculos. Un barbat care se aventureaza sa cucereasca o astfel de femeie trebuie sa isi pastreze sangele rece. Nu de alta , dar femeia alfa poate mirosi frica !

Pentru barbatii care se incumeta sa porneasca in riscanta intreprindere de a asedia o astfel de femeie , am evidentiat in randurile de mai jos cateva caracteristici de baza ale “femelei alfa”.


Femeia alfa nu este impresionata de gesturile romantice

Ea este obisnuita ca barbatii sa o vaneze , asa ca un Don Juan de ocazie nu poate sa o surprinda prin clisee precum florile sau bomboanele de ciocolata. Asteptarile ei sunt mai inalte , iar un barbat trebuie sa dea cu adevarat dovada de originalitate pentru a-i capta atentia.

O manevra eficienta ar fi ca barbatul care aspira la inima ei sa o ia prin suprindere si sa o faca sa isi coboare garda , de exemplu prin intermediul unei scrisori personalizate sau a unui pranz gatit cu manutele lui si adus inca aburind la serviciul ei. Daca astfel de strategii nu dau roade , barbatul trebuie sa isi continue gesturile tandre , fara a exagera insa. O astfel de femeie este obisnuita ca barbatii sa isi piarda capul din cauza ei , astfel incat mentinerea calmului este extrem de importanta.


Femeia alfa continua sa se intalneasca cu alti barbati

In mod clar, femeia alfa nu vrea sa se dedice cu totul unei relatii serioase.Ea are mereu la indemana cativa barbati cu care sa iasa in oras si ii place sa isi ofere cat mai multe optiuni.

Singurul mod ca un barbat sa faca fata acestei provocari este ca el sa faca acelasi lucru. Cu alte cuvinte , el trebuie sa raspunda la foc cu vapaie si sa continue sa se intalneasca cu alte femei pana cand “regina alfa” impreuna cu el hotarasc altfel.

Femeia alfa este aproape inaccesibila

Femeia alfa este mereu ocupata sau , cel putin , asa lasa sa creada barbatii. Nu le raspunde la telefon , isi doreste mereu sa ii aiba la indemana cum si cand vrea , si le sugereaza sa isi faca un program in functie de treburile ei.

Pentru ca un barbat sa ii castige respectul , el nu trebuie sa ajunga umbrela de vreme rea sau ultima varianta a ei pentru a iesi in oras. Ea trebuie sa se convinga ca barbatul are propriile lui responsabilitati si obligatii , nefiind dispus sa isi plieze intru totul activitatea in functie de orarul ei. Barbatul , daca intrezareste vreo speranta , trebuie sa fie cat mai degajat si mai independent atunci cand o intalneste sau ii telefoneaza.Daca o suna o data , nu trebuie sa faca greaseala de a-i telefona imediat si a doua oara.

Femeia alfa insista sa isi plateasca partea din nota de plata


Daca doreste mereu sa se plateasca nemteste , femeia poate face , de fapt , o tentativa de a apela la unul din trucurile ei de tip alfa. De ce ? Pentru ca , daca nu accepta sa i se faca cinste , ea simte ca nu ramane datoare cu nimic.

In acest caz , barbatul ar trebui sa insiste sa plateasca el nota de plata cu ocazia unei intalniri, dar nu trebuie sa devina prea insistent. Daca isi doreste sa evite clipa stanjenitoare a achitarii notei de plata , el ar putea sa ii promita femeii ceva tentant , precum dezvaluirea locului sau tinut secret fata de ceilalti oameni.

Femeia alfa are standarde inalte

De multe ori, femeia tip alfa ii cere partenerului ei favoruri pe care acesta abia asteapta sa i le implineasca. O astfel de femeie este obisnuita sa fie servita de barbati gata de a-i satisface orice capriciu , oricat de absurd. Daca un barbat se coboara insa la o pozitie constant servila , el nu ajunge decat o jucarie in mainile femeii alfa si nu are nici o sansa sa acceada la inima ei.

Barbatul ar trebui sa isi pastreze intacta demnitatea si sa isi asculte cat mai des glasul ratiunii. Daca nu se transforma intr-un catelus dresat , el are mai multe sanse de a castiga respctul pe termen lung al femeii.

Femeia alfa este sarcastica si dispretuitoare fata de barbati

Daca o astfel de femeie obisnuieste sa vorbeasca cu condescendenta unui barbat , tratandu-l de pe o pozitie superioara si facand remarci crude sau grosolane la adresa lui , barbatul trebuie sa isi apere onoarea si dea replici pe masura. De fapt, el ar trebui sa fie mereu cu garda pusa , gata de a reactiona cu egala forta, intrucat femeia alfa este capabila sa atace verbal in orice clipa.

Folosirea metodei “ochi pentru ochi” poate sa zdruncine echilibrul interior al femeii alfa , amenintandu-i sentimentul ca poate controla totul.


Copyright © godessdiana88@yahoo.com . 2010

Articole din acelasi domeniu in blogul "Diana , zeita dorintelor tale secrete" :

De ce plang femeile dupa ce fac dragoste ?

10 femei fatale pentru un barbat

Efectul “printesa” sau fite de pitipoance

Femeia Stapana | Dominatrix si sclavii ei supusi

No comments:

Post a Comment