Tuesday, September 14, 2010

Noul Twitter a aparut pe internet - Caracteristici si modificari

Noua versiune Twitter a inceput sa isi faca aparitia in lume .Unii dintre utilizatori il intalnesc deja atunci cand isi acceseaza contul Twitter , modificarea urmand sa fie "updatata" pentru toti in urmatoarele saptamani. Este , de fapt, singura mare schimbare facuta de Twitter de la lansarea lui incoace. Noile haine ale popularului site vor da nastere poate unor nemultumiri , asa cum se intampla de cate ori apare o schimbare , dar , se pare , transformarea in ansamblu este utila si benefica pentru toata lumea.

Noua fata a lui Twitter

Casuta “What’s happening?” este amplasata tot in partea superioara , dar este ceva mai ingusta .De asemeni, veti constata ca nu exista din prima un buton "Tweet". El apare numai cand dai in click pe textul unui mesaj. Acest lucru pare sa fie in concordanta cu o declaratie anterioara CEO-ului Evan Williams , care spunea ca Twitter-ul nu trebuie neaparat sa fie legat de "twittere" , ci si de explorarea internetului.

Numele reale ale utilizatorilor

Chiar langa poreclele utilizatorilor se pot vedea si adevaratele lor nume , colorate in gri. Aceasta este o modificare subtila si draguta, dar ar fi fost si mai frumos daca ai fi avut optiunea de a arata sau nu acest lucru.

Noua amplasare pentru "tweet"

Desi casuta “What’s happening” ramane in partea de sus a paginii , ea nu mai reprezinta singura modalitate de a transmite un mesaj , existand si posibilitatea de a da un click pe icon-ul infatisand un creion si o foaie de hartie. Acest lucru iti permite sa transmiti un mesaj fara a-ti pierde pozitia in fluxul de mesaje afisate. Pentru a apela la aceeasi caracteristica poti apasa butonul "n" din tastatura ta.

Zona mesajelor este mult mai aerisita

Zona mesajelor , cunoscuta anterior sub numele de "Direct Message" (sau DM) , este acum mult mai vizibila si mai usor de navigat. Ar fi fost si mai bine daca ar existat o indicatie in partea superioara care sa iti arate ca ai un nou mesaj.

Optiune Flickr

Aceasta este poate cea mai frumoasa noua optiune .Daca iti plac niste poze sau video-uri , poti sa transmiti un link catre un intreg set Flickr de fotografii si vei vedea un grup de mici poze in partea dreapta a paginii. In zona inferioara din dreapta este creat automat si un slideshow pentru fotografii.

Scurtaturile de pe tastatura

Daca apesi butonul "?" de pe tastatura , iti va apare o pagina infatisand diversele scurtaturi pe care le poti folosi pentru twitter. Alaturi de tasta "n", butonul "m" iti permite sa transmiti foarte repede un mesaj , iar cu "r" poti trimite rapid un raspuns la un mesaj.
O alta scurtatura utila de pe tastatura este "." , care declanseaza "refresh"-ul fluxului de mesaje.

Claritate a "retweet"-urilor si semn grafic pentru favorite

In coltul sus stanga al fiecarui mesaj apare acum un mic triunghi in doua nuante de verde in care se evidentiaza ca unui mesaj i s-a dat "retweet" , iar o steluta in doua tonalitati de galben marcheaza favoritele.

Cei mai noi favoriti

Cei care au ales de curand pagina ta ca favorita sunt prezentati in sectiunea din dreapta. De asemeni, aici apar o lista cu utlizatorii pe care i-ai adaugat recent.

Tweet-ere cu linkuri sau apropiate geografic

Acum , cand incepi o cautare , ai posibilitatea sa ii filtrezi pe cei care au postat mesaje cu linkuri ori sunt foarte aproape de locatia ta. A doua optiune este folositoare mai ales cand cauti o informatie specifica .

Noul mesaj de eroare

Multumita noii versiuni Twitter , atunci cand apare vreo problema , site-ul nu mai "cade" cu totul.De exemplu, in cazul cand dureaza prea mult incarcarea unui profil , vei vedea un scurt mesaj explicativ de genul “Try again” (incearca inca o data) sau blogul de status al Twitter-ului.

No comments:

Post a Comment